Eesti Rahvusringhäälingu, digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni ning telekanalite tehnilise edastuse eest vastutava AS Levira koostöös sai kõikjal üle Eesti vaadata laulu- ja tantsupeo tule saabumist, tantsupeo etendust ning laulupeo kontserte kvaliteetses HDTV formaadis ja stereoheliga.

Kanali vaatamine oli kõigile tasuta ning selle vastuvõtuks ei pidanud liituma ühegi teenusepakkujaga.

Ülekande valmimise juures leidsid kasutust rahvusringhäälingu uhiuus liikuv ülekandejaam ning Levira liikuv ülekandejaam, mis võimaldasid sel hetkel ainsana Baltikumis toota kõrglahutusega televisiooniülekandeid ja –salvestusi. Ülekandejaamades toodetud telepilt edastati programmiväljastuskeskusesse Baltikumi ainsa, Levirale kuuluva HD satelliitülekandejaama (SNG) abil. Eetrisse jõudis saade Baltikumi suurimast, moodsaimast ja ainsast HD-väljastust võimaldavast Levira täisautomaatsest programmiväljastuskeskusest.

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli kinnitusel on esimese kodumaise kõrgeraldusega otseülekande tegemine võimalik tänu digilevi kasutuselevõtule. “Eesti digilevivõrk on juba täna sisuliselt valmis ka televisiooni järgmiseks põlvkonnaks ehk kõrgeraldusega HDTV kanalite edastamiseks õhu kaudu kõigisse kodudesse,” lausus Pihel.

Otseülekanne oli kõikjal üle Eesti nähtav tavatelevisioonist oluliselt teravama pildiga (720p formaadis), aga Tallinna ümbruses ja Lõuna-Eestis veelgi kvaliteetsemas 1080i vormingus.