EMT seadmete müügi osakonna juhataja Ardi Ratassepa sõnul on tahvelarvutist viimase pooleteise aasta jooksul saanud trendi- ja mugavustoode ning selle ajaga on tahvelarvutite osakaal EMT arvutimüügist jõudnud juba 51% -ni.

"Kui sülearvutite ülekaal saavutamine lauaarvutite müügi üle võttis kümmekond aastat, siis täna oleme tunnistajaks, et tahvelarvutid on saavutanud ülekaalu pooleteise aastaga," sõnas Ardi Ratassepp. Murdepunkt tekkis maikuus, kui EMT müüs tahvelarvuteid rohkem kui sülearvuteid - osakaal 51% tahvelarvutite kasuks ja trend on kasvav.

"Suure panuse on kasvus kindlasti andnud Asus Padfone, mille osakaal EMTs viimastel nädalatel müüdud tahvelarvutite hulgas on kasvanud 40%-ni," lisas Ratassepp.

Asus Padfone ühendab endas nutitelefoni, tahvelarvuti ja lisaklaviatuuriga sülearvuti funktsioonid. Süsteemi aluseks ja sisuks on Android 4.0 nutitelefon ja tema kahetuumaline 1,5GHz protsessor. Nutitelefoni saab panna suurema korpuse sisse, nii et sellest saab tahvelarvuti, mille saab omakorda liita klaviatuuriga ja kasutada kui sülearvutit.

Tarbija peamisteks valikuteks tahvelarvutite puhul on iPad ja Samsungi erinevad mudelid, EMT-s ka Asus Padfone. Lõviosa tahvelarvuti ostjatest soovib juurde koheselt ka mobiilse interneti liitumist. Tahvelarvutite müük hoogustub veelgi kui eeldatavalt aasta lõpus jõuavad tarbijateni tahvlite 4G mudelid.

EMT kuulub koos Elioniga Eesti suurimasse telekommunikatsiooni- ja IT ettevõtete gruppi Eesti Telekom.