Tüdinenud raskustest, mida QWERTY-stiilis klaviatuur trükkimise kiirusele avaldas, pani Ray McEnaney ligi kümneaastase nuputamise tulemusel kokku hoopis kiiremat naputööd võimaldava uue klaviatuuri. Ja kui senised alternatiivid otsisid pigem võimalusi, kuidas klahvide kaugust üksteisest vähendada, et sõrmeliigesed liigse pinge all ei oleks, võttis tema õppust hoopis mesilastelt.

Sündis uus klaviatuur, nimega BeeRaider, mis meenutab kahe tiivaga mesilasekeha, samas kui need klahvid, mida sa rohkem tarbid, asuvad keskel, need klahvid  aga, mida kasutatakse vähem, näiteks Q, K ja X aga keskmest märksa kaugemal.  

https://www.beeraider.com/

Väidetavalt igaüks saavat uue klaviatuuri kasutamise selgeks juba 20 minutiga. Ka ajakirjanik, kes seda klaviatuuri testis, avastas juba viie minutiga, et sõrmed leiavad ootamatult kergesti vajalikud klahvid üles. Kuid neile, kes harjunud pimesi leidma õigeid klahve QWERTY klaviatuuril, võib olla muutusega kohanemine probleemiks.

Ja ennekõike, kuna tegemist on ühe disaineri monopoliga, müüb ta oma BeeRaideri klaviatuuri hinnaga 112.49 dollarit, ehk ligi 104 eurot tükk. Mobiilikasutajatele müüakse ka märksa odavamat (1.92 dollarit) äppi, aga puuteekraanil on selle kasutamine siiski enam kui veider.