"Õhupall veedab õhus kokku 200 tundi, mille jooksul saavad kõik soovijad enda pildi atmosfääri piirile saata. Õhupall lastakse lendu stardiplatvormilt Ameerika Ühendriikides ja see on varustatud spetsiaalse kandekastiga, milles on sees Galaxy S10 5G telefon selfide tegemiseks. Teekonna käigus jõuab õhupall kuni 19,7 kilomeetri kõrgusele," rääkis Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Kuigi Samsung ise reklaamib lahendust kui kosmoseselfit, siis tehniliselt tegemist siiski kosmosega ei ole. Selleks, et keha paikneb kosmoses peab see esiteks olema väljaspool atmosfäärikihte, mida stratosfääris oleva õhupalli kohta kindlasti öelda ei saa. Samuti peetakse avakosmose piiriks tavaliselt Kármáni joont, mis asub kokkuleppeliselt aga 100 kilomeetri kõrgusel.

Selleks, et endast stratosfäärist pärit pilti saada, tuleb teha endast foto ehk selfi. See tuleb üles laadida spetsiaalsesse Mission Control rakendusse (mis on kättesaadav SIIT), peale mida edastatakse pilt stratosfääris oleva Galaxy S10 nutitelefoni ekraanile. Õhupalli juures olev kaamera pildistab telefoni ekraani, millel on kuvatud inimese pilt ning tehtud foto saadetakse inimesele tagasi. Foto taustale jääb maa stratosfäär.

Seadeldis on Samsungi sõnul valmistatud kvaliteetsete fotode tegemiseks, sealhulgas on arvestatud Maa kumerust ja päikesevalguse peegeldamist. Päikeseenergia abil toimiva lahenduse keskmes on loomulikult Samsung Galaxy S10 5G nutitelefon, mis tootja sõnul on nii kõrgele saatmisekse pidanud läbi tegema ulatuslikud vastupidavustestid nii temperatuuri kui ka kondensatsiooni suhtes. Samsung toob välja, et telefon elas üle näiteks -60 kraadise temperatuuri.

Foto tegemiseks tuleb Samsungi spetsiaalsele veebilehele ja sisestada mõned lihtsamad kontaktandmed. Seejärel tuleb lehele üles laadida alla 10 megabaidi suurune püstformaadis pildifail. Valmis foto saadetakse peale kosmosefoto tegemist kasutaja e-mailile. Missioon ei kesta aga igavesti, Samsungi sõnul saab stratosfääriselfit teha vaid ajavahemikus 23.–31. oktoober. Samuti toonitab tehnoloogiafirma, et selfide hulk on piiratud ning seetõttu tasub fotohuvilistel kiirustada, kuna esimesena fotode üles laadijatel on eelis.