Mobiiliseadmete mõju majandusele uurival „Baltic Mobile Congress“ konverentsil astus Taavi Kotka üles ettekandega, mis arutles tehisintellekti kasutamise võimaluste üle riigi juhtimisel ja valitsuse otsuste tegemisel. Kotka sõnul tõotab tehisintellektist kujuneda 21. sajandi suurimaid muutusi toov tehnoloogia ning juba praegu peaks mõtlema, kuidas seda kõige efektiivsemalt ka riigi tasandil ära kasutada.

„Digitaliseerumine ei mõjuta üksnes meie igapäevast elu, vaid see peaks ja muudabki ka kodanike poliitilist kaasatust, poliitilist administratsiooni ja kogu demokraatiat,“ märkis Kotka. „Juba praegu kogub riik kokku tohutuid andmemahte inimeste endi, töökohtade, majandusnäitajate ja kõige muu kohta. Meil on olemas see suur andmemaht, aga hetkel ei suuda inimene ise kõike seda ära analüüsida.“

„Kui nüüd lasta iseõppiv tehnoloogia kogu selle andmestiku kallale erinevaid mustreid ja seoseid leidma, siis võimaldaks see hoopis teisel tasemel otsuste tegemise võimet,“ selgitas Kotka. „Otsused, mis ei lähtuks emotsioonidest, vaid reaalsetest andmetest ja ennustustest. Valitsuskabineti liikmena oleks selline tehisintellekt hindamatu.“

Esmakordselt toimunud „Baltic Mobile Congress“ tutvustas viimaseid nutiseadmete tehnoloogiaid ja digimaailma uuendusi ning vaatles eelkõige lähemalt nutiseadmete majandusmõju ja tulevikutrende. Oma kogemusi jagasid, tooteid tutvustasid ning tulevikutrendide üle arutlesid mitmed ettevõtted ja eksperdid üle maailma.

Peale Taavi Kotka astus teiste seas üles ka näiteks mitmetes maailma suurettevõtetes tegutsenud futurist ja tehisintellekti ekspert Michael Ludden, Nick Dawson, kes on Samsung Electronicsi direktor äristrateegia ja arenduse alal, Wolt Baltikumi tegevjuht Liis Ristal ja paljud teised.

Lisaks ettekannetele ja aruteludele on Vilniuse Siemens Arenal ligi 700 ruutmeetril üles seatud esitlusala, millele erinevad ettevõtjad tutvustasid ning andsid testimiseks oma tooteid ja tehnoloogiaid.