Lisaks keskkonna säästmisele, on sel mõju ka Eesti majandusele, kus taaskasutus vähendab uute kaupade ja materjalide importimisel raha väljavoolu riigist.

Andmed põhinevad üle maailma kümneid ostu-müügiportaale haldava firma Adevinta uuringul, mille keskmes on veebiturgude mõju keskkonnale.

Oksjoniportaal Osta.ee uuris raportist lähtuvalt taaskasutuskaupade müüginumbreid oma keskkonnas ja jõudis üllatavate tulemusteni.

Nagu selgub raportist, vähendab taaskasutus lisaks CO2 säästmisele suurel hulgal plasti, terase ja alumiiniumi kasutamist.

Osta.ee aitas 2019. aastal CO2 ehk kasvuhoonegaaside heitmeid säästa umbes 30 000 tonni. Aga mis veel huvitavam, taaskasutusse jäi 1200 tonni plastikut, 6200 tonni terast ja 1200 tonni alumiiniumi, mille tootmise arvelt on keskkond täna puhtam.

Nii palju on ju kodudes asju, mida ei kasutata, aga keegi kuskil tahab. On selleks siis mängukonsool, riided, jalanõud, mööbel, seisma jäänud ehitusmaterjalid või tööriistad.

Osta.ee portaalijuht Tarvo Teslon lisab, et keskkonda säästmiseks ei pea me isegi oma tarbimisharjumusi oluliselt muutma, vaid lihtsalt läbi mõtlema, kas kõik ostetav peab ikka olema uus.