Symbian Foundationi esindajad võrdlevad Horizon'i nagu kirjastuse või plaadifirmaga. Tegemist on keskkonnaga, mille kaudu arendajad saavad oma programme müügile panna erinevate mobiilioperaatorite või telefonitootajte rakendustepoodides. Horizon avab oma virtuaalsed uksed käesoleva aasta oktoobris, vahendab Cnet.

Samuti pakub Horizon arendajatele tuge tõlkimise ja tehniliste küsimuste lahendamisel.
Ainus konks on asja juures see, et põhjanaabrite telefonitootja Nokia poolt möödunud aastal omandatud Symbian Foundation otsustab, millised programmid on levisse pääsemiseks piisavalt toredad ja millised mitte.

Alustatakse vaikselt ja esimese hooga läheb käiku piiratud arv rakendusi. Samas tehakse tööd rakenduste hindamise automatiseerimise nimel, et poodi jõuaksid kõikide heade arendajate kõik programmid.

Rakendustepoe tegemine on Symbiani ja selle peamise toetaja Nokia jaoks vältimatu samm.

Mõni päev tagasi teatas Apple, et tema App Store'i vahendusel on liikunud 1,5 miljardit rakendust ja hetkel pakutakse poes 65 000 erinevat lahendust. Nokia nutitelefoni kasutajate rakenduste-teadlikus ei ulatu sellele ligilähedalegi.

Samuti on sulanud Symbiani-telefonide turuosa, mis 2006. aastal oli 73 protsenti ja käesoleval aastal kukub 50 protsendini. Samas on see Apple'i 10%-ga võrreldes kõvasti rohkem, näitavad uuringufirma Gartner'i andmed.

Symbiani jaoks on tõeline põletatud maa Põhja-Ameerika, mis on kõige innovatiivsemate nutitelefonide peamine turg ja kus Symbiani nutitelefonide turuosa on vaid 5 protsenti.
Konkurentidega võistlemine on siiski päris karm teema. Puudub käepärane ja populaarne Symbiani rakendustepood ja hetkel on turul üle 70 Symbian operatsioonisüsteemiga riistvaraliselt erinevat telefonimudelit.

Strateegilised suhted on Horizonil sõlmitud juba Nokia Ovi, samsung Application Store'i ja AT&T MEdia Mall rakenduste jaotuskeskkondadega.


Arendajatele jäävad kõik programmide õigused, saavad kogu tulu omale (st Horizon teeb oma tööd tasuta) ja oluliselt lihtsustakse Symbiani programmide signeerimist.