Väiketegijal on kindlasti raske esile kerkida, mistõttu hiinlaste Xiaomi nii põnev ongi. Alustasid tagasihoidliku idufirmana, 2011. aastal ilmus esimene telefon, 2014. a olid nad juba suuruselt kolmas telefonitootja...

Kiire laienemine ja paljude eri uute toodetega katsetamine tõid paraku raskusi ning ettevõte langes üsna ruttu kaheksandaks.

Samas suutsid nad lühikese aja jooksul taas suuri tegusid teha ja kaotatud alasid tagasi võita. Strategy Analytics teatab, et Xiaomi on taas suuruselt viienda koha hõivanud.

Telefonitootja suurus on tiitel, mille annab kindla aja jooksul toodetud telefonide arv. Tänavuse aasta teise veerandi järgi sai Xiaomi tõesti taas viiendaks. Järgnev tabel näitab neid viiendana ka turuosa poolest, mille suurus on siiski mitte liiga tugevat muljet tekitav 6,4%.

ekraanitõmmis

Mis aga veel toredam: Xiaomi telefonid on nüüd Eestis ametlikult müügil, nii et huviline võib Tele2 esinduses haarata Redmi Note 3 (219 eurot) või 4 (229 eurot) ning ise põneva Hiina tootjaga tutvust teha.

Kes ei ei saa või taha tutvust teha, need vaadaku tänast Eesti Päevalehte (4. augusti väljaanne), kus lk 17 ilutseb mu pikem ülevaade Redmi Note 3 ja 4 kohta.