Kui varasemalt rekordit hoidnud Super Mario mängukasseti eest käidi välja vaid 30 000 USA dollarit, siis miks sel korral hind nii üles läks? Kotaku vahendab, et siinkohal on oluline mängu pakend - esimesed USAs turule tulnud NES konsooli mängude karbid ei olnud lihtsalt kilesse mässitud, vaid olid pealt kinnitatud erilise musta värvi Nintendo kleepsuga.

Sellistes pakendites mänge müüdi ainult 1985. ja 1986. aastal, kui Nintendo alles USA turgu testis. Nende kahe aasta vältel müüdi Super Mariot erilises pakendis eraldiseisva mänguna (mitte ei antud seda konsooliga kaasa nagu Duck Hunti ja Gyromite'i mänge). Kuna mänge müüdi selle testperioodi vältel vähe, ongi tegemist tänaseks haruldase esemega, eriti kui see on heas seisukorras nagu antud juhul.

"Ma olen isiklikult alati arvanud, et kleepsuga suletud Mario mängud on ühed kõige olulisemad ajaloolised videomänguesemed üldse," ütles videomängudega seotud esemete sertifitseerimise ja tuvastamisega tegeleva Wata Gamesi juht Deniz Khan, kelle ettevõte ka antud juhul mängu autentsust kinnitas. Khani sõnul on see konkreetne mäng ainus hetkel teadaolev eksemplar, millel siiani kleeps pakendilt eemaldamata on ning just see on ka põhjus, miks mäng niivõrd kalli lõpphinna vääriliseks osutus.

Tehinguga seotud inimeste sõnul on tegemist kõige suurema rahasummaga, mis üldse ajaloos ühe mängu ostmiseks kulutatud on. Mängul on nüüd koguni kolm uut omanikku - kollektsionäär Jim Halperin, numismaatik ja mängukoguja Rich Lecce ning videomängude poe omanik Zac Gieg.

Mängu müüja soovis jääda anonüümseks, kuid mainis, et ei tegelenud aktiivselt mängule ostja otsimisega. "Tüüp, kes seda müüs, teadis alati, et ei võta mängu eest eales vähem kui kuuekohalise summa," ütles Khan. Khani sõnul on tema teada ka varem mängule pakkumisi tehtud, kuid siiani polnud keegi suutnud veel kuuekohalise numbrini jõuda.

Selliste kollektsionääridele mõeldud mängude puhul on hinda mõjutavaid tegureid tohutult palju - kui tavalise Super Mario kasseti saab tänapäeval kätte kõigest paari euro eest, siis originaalpakendi olemasolul, selle seisundi paranedes ning muude eriliste parameetrite mõjul võib hind tõusta sadade ja tuhandete eurode ligi. Näiteks antud mängukasseti pakk on suurepärases seisukorras ning just seetõttu käidi selle eest välja niivõrd suur rahasumma.

Khani sõnul on videomängud üha enam saamas kogumisesemeks täpselt nagu mündid, koomiksid ja autod. "Ma olen seda alati öelnud ning ütlen ka nüüd: minu hinnangul saab ühest samasugusest kleepsuga suletud Mario mängust tulevikus esimene videomäng, mis on kaubaks läinud miljoni USA dollari eest," ütles Khan.