Taolises olukorras omandavad teiste soovitused kullaväärtuse, sest kui ei saa usaldada isegi sinu lemmikfoorumis usinalt kõiksugu teemadel nõuandeid postitavat YkzildastKiizut, keda siis üldse usaldada saab?!

Secretguru on just kirjeldatud viisil hädavajalik sait/teenus. Tsiteerides lastekirjanduse klassikat - kui seda ei oleks olemas, tuleks see lihtsalt välja mõelda.

Idee on lihtne: tutvustada kõikvõimalikke eksperte, keda vajaduse korral endale palgata. Asjatundjavalik pärineb esialgu saidi arendajatelt, kuid kasutajad võivad neid tulevikus juurde soovitada (mis ei tähenda, et nad kohe kampa võetakse).

Guru appikutsumine on tehtud väga lihtsaks: täida saidil ankeet, kirjelda oma soove-vajadusi, oota vastust (kuni ööpäev, tavaliselt rutem), sobivuse korral lepi aeg kokku ja maksa deposiitsumma.

Secretguru on Ühendkuningriigi-eBay eriprojekt. Selle testimine toimubki ühe riigi piires ja hetkel pole kuulda plaanidest laienemise kohta.

Süsteemi võimalikud miinused on ilmsed: kas konkreetne isik ikka vääriks soovitamist, kas ta on alati usaldusväärne, kes ja kuidas hindavad üldse gurude pädevust, kui kergesti kedagi eksperdiks nimetada (et ei sünniks lihtsalt tavaline tööturg, kus on sadu või tuhandeid pakkujaid) jne.

Aga kui asi töötab, on see suurepärane projekt, millesarnast vajame ka Eestisse. Siin paistavad paljud hinnatumad ametipostid täituvat isiklike tutvuste või kellegi sugulaseks olemise toel, mitte tänu pädevusele.

Külastage huvi korral ka Secretguru saiti!