Asja põhiline iva seisneb turvakontrollis. The Japan Times kirjutab, et mainitud valdkondade esindajatele antakse välja foto-ID-d. See tähendab, et tänu sellele on neil on võimalik ilma valvurile dokumenti näitamata avalikkusele piiratud sissepääsudest sisse marssida. Näotuvastustehnoloogia teeb isikute kontrollimise töö nende eest ära. Kokku puudutab plaan 300 - 400 000 inimest. Tavaline publik näitab ikka kontrollpunktis tavalist piletit harjumuspärasel viisil.

Popular Mechanics kirjutab, et kuigi The Japan Timesi teatel pole tehnoloogiat kavas pealtvaatajate puhul pruukida, on see siiski näide sellest, missugusesse suunda turvameetmed lähiaastatel liikumas on. Kui vaid näotuvastusega suudetakse olümpiamänge turvata, siis kui kaugel on aeg, mil seda saab laialdaselt rakendada ka juba näiteks lennujaamades?

Näotuvastustehnoloogilise lahenduse loob mängudele NEC. Neil on Popular Mechanicsi teatel juba ka lepingud USA sisejulgeolekuministeeriumiga, et hakata rahvusvaheliste lendude eel näotuvastust tegama, samuti töötab NEC koos Chicago politseijaoskonnaga ja aitab näotuvastuse abil kriminaale jälitada.

NEC kasutas sellist tehnoloogiat ka mullu Rio olümpiamängude ajal, siis skaneeriti turistide nägusid ja võrreldi neid tuntud kriminaalide omadega. Ka Jaapanis Haneda lennujaamas hakati oktoobrist näotuvastust kasutama.