Ärge uskuge seda jama. Siin on neli kompaktkaamerat, mille pildikvaliteet on kordades parem ükskõik millise nutitelefoni omast, kirjutab Digitest.ee.

Enamgi veel – tõsisema fotohuvilise kätes pritsivad need aparaadid välja mitu korda paremaid pilte kui suured peegelkaamerad pildiautomaatide peos. Mis kompaktkaamerad need sellised siis on?

Lubage esitleda selle ülevaate kangelasi – vasakult paremale astuvad siin üles Panasonic Lumix LX7, Sony Cyber-Shot RX100, Canon PowerShot S110 ja Fujifilm FinePix XF1.

Kõik need kaamerad on väga sarnaste omaduste ja tehniliste andmetega – suunatud mitte niivõrd isegi fotohuvilistele kuivõrd neile, kes soovivad parima võimaliku pildikvaliteediga kompaktkaamerat.

Neile, kes soovivad võimalikult pisikest, tasku mahtuvat aparaati, mis pildistaks ilusaid pilte. Neile, kes ei soovi hakata hübriid- või peegelkaamera ees objektiivide ostmise ja vahetamisega teglema, vaid kes soovivad, et asja ajaks ära üks lihtne objektiiv.

Fotod: Digitest.ee

Kõik need kaamerad on ka ühes ja samas hinnaklassis, makstes keskeltläbi 500 eurot. Ainult Sony RX100 erineb ülejäänud kolmikust, teistest ligi 100 eurot kallima hinnaga.

500 eurot ühe kompaktkaamera eest võib tunduda palju. Kuid tähele tuleb panna, et hoolimata oma üsna tavalisest välimusest on need neli aparaati siiski päris erilised.

Esmalt on just pildikvaliteet see, mis need kaamerad eriliseks muudab. Paremad fotod on saavutatud eelkõige tänu valgusjõulisele ja kvaliteetsete läätsedega objektiividele. Paremat pildikvaliteeti aitab saavutada ka tavalisest pisut suurem sensor.

Teiseks on nende kaamerate puhul oluline funktsioonide rohkus ning nende lihtne juhtimine tavalisest rohkemate juhtnuppude abil.

Tegelikult on ühiseid märksõnu, mida nende nelja kaamera kohta välja tuua võib, veel päris palju. Selles ülevaates asume me aga eelkõige hoopis erinevuste otsinguile.

Loe täisteksti ja vaata testipilte saidil Digitest.ee.