Kui tahate üksikuid uudiseid lugeda nende algupärasel kujul, klõpsake linkidele, mis peituvad vahepealkirjades.

Gear 2

Lõuna-Korea tehnikahiid Samsung esitles kaht uut nutikella Gear 2 ja Gear 2 Neo. Oma esimese põlvkonna nutikella esitles Samsung alles üheksa kuud tagasi Berliinis aset leidnud IFA elektroonikamessi raames.

Galaxy Gearile heidetakse ette suurt kohmakat disaini, lühikese kestvusega akut ning kellarihmasid, mida ei saa vahetada – kõik need vead lubab Samsung uutes kellades parandada.

Uutel kelladel on muudetud disaini nõnda, et kellarihma sees ei ole enam ühtegi elektroonilist komponenti. Tänu sellele antakse kasutajale vabadus Gear 2 ja Gear 2 Neo kellarihmade vahetamiseks.

Mõlemal kellal on 1,63-tolline Super AMOLED ekraan (320 x 320 pikslit) ehk täpsemalt sama ekraan nagu mullusel Galaxy Gearil, kahetuumaline 1 GHz protsessor, 4 GB sisemälu, 3000 mAh mahutavusega aku ja Bluetooth 4.0 tugi. Ainus erinevus on kaamera.

Tootja väitel aitab paremale akukestvusele kaasa operatsioonisüsteemi vahetamine Androidilt Tizenile. Ühe laadimisega peaks kell nüüd pidama vastu 2 kuni 3 päeva.

Gear 2 Neo

Miks otsustas Samsung hüljata Androidi ning liikuda üle Tizenile, ei ole tootja täpsustanud. Süsteemivahetus tähendab, et ükski varasem Gearile arendatud rakendus ei toimi uutel kelladel.

See-eest lubab Samsung, et uued kellad töötavad rohkemate eri nutitelefonidega.

Gear 2 ja Gear 2 Neo tulevad Baltikumis turule alates aprillist. Gear 2 jaehind on ca 300 eurot ning Gear 2 Neo hind on 200 euro kandis.

Mõlemad seadmed pakuvad reaalajas isiklikke treeningprogramme, mis võimaldavad jälgida pulssi ja täiustada üldist heaolu.

Gear 2 valikus on süsimust, kuldpruun ja leekivoranž rihm, Gear 2 Neo valikus süsimust, pruunikashall ja leekivoranž rihm.

Foto: AFP

Üllatuslikult esitles Samsung lisaks eelnevalt avalikustatud nutikelladele Gear 2 ja Gear 2 Neo veel üht nutikat ajanäitajat Gear Fit.

Tootja sõnul on tegu maailma esimese kumera kumera nutikellaga. Seadmesse on integreeritud mitmed tervisefunktsioonid nagu sammulugeja.

Gear Fiti eesmärk on olla stiilne ning funktsionaalne lisaseade, tehes kasutaja elu veelgi aktiivsemaks.

Tehnilised näitajad

1,84-tolline Super AMOLED ekraan
Sammulugeja, taimer, pulsimõõtja, stopper
Vahetatav randerihm
IP67 tolmu- ja veekindlus
Kiirendusandur ja güromeeter
Bluetooth 4.0 ühenduvus
Akukestvus 3-4 päeva

Gear Fit jõuab Baltikumis müügile aprillis, soovitusliku jaehinnaga 200 eurot.

Foto: REUTERS

Samsung esitles suurejoonelisel pressiüritusel Galaxy S seeria nutitelefoni viiendat põlvkonda S5.

Telefonil täiustati protsessorit, akut, korpust ning tarkvara. S5 põhilised müügiargumendid on tolmu- ja veekindlus ning sõrmejäljelugeja.

Eredaid mälestusi saab jäädvustada telefoni 16-megapikslise kaameraga. Selle automaatse fookustamise kiirus on 0,3 sekundit. Uus selektiivse fookuse funktsioon võimaldab kasutajatel fookuspunkti määrata pärast pildistamist.

Galaxy S5 toetab 5. põlvkonna WiFit 802.11ac ja 2X2 MIMO ning suurt LTE-sagedust LTE 4. kategooria standardiga.

Veel kiiremat ühendust soovivatele tarbijatele pakub Galaxy S5 allalaadimise kiirendajat, uuenduslikku WiFi-tehnoloogiat andmesidekiiruse suurendamiseks WiFi ja LTE korraga kasutamisega.

Kuigi Samsungi president J.K. Shin on varasemalt öelnud, et firma järgmine lipulaev saab lisaks riistvaralistele edasiminekutele ka uue disaini, ei puudutanud see S5 väljanägemist.

Suuresti sarnaneb see oma kahe eelkäija ehk S3 ja S4-ga. Ühe vähese erinevusena saab tuua välja telefoni tagumist katet, mis on perforeeritud.

Kuna S5 on tolmu- ja veekindel, on telefoni USB laadimispesa kaetud spetsiaalse nn uksega.

Sarnaselt mitme konkurendiga on Samsungi insenerid lisanud telefonile sõrmejäljelugeja, mis on peidetud kodunupu sisse.

Tänu sellele toetab telefon biomeetrilist ekraanilukku ning lihtsat ja turvalist mobiilimakse tegemise võimalust.

Tarkvaraliste uuendusena lubab tootja täiustatud akurežiime. Säästurežiimis muutub ekraan mustvalgeks ja lülitatakse välja kõik mittevajalikud funktsioonid, et vähendada akukasutust.

Galaxy S5 tuleb Baltikumis müügile aprillis ning telefoni ligikaudseks hinnaks on 700 eurot.

Samsung Galaxy S5 tehnilised näitajad:

5,1-tolline Full HD Super AMOLED ekraan
2,5 GHz neljatuumaline protsessor
2 GB muutmälu
16 või 32 GB sisemälu
2800 mAh mahutavusega aku
16-megapiksline kaamera
IP67 tolmu- ja veekindlus
Android 4.4.2 KitKat