Mängu nimi on Rape Day (inglise k - "vägistamispäev") ning selle arendaja Desk Lamp on selle kallal töötanud juba kaks aastat. Nüüd oodatakse Steamilt luba platvormil mängu müümiseks, vahendab Kotaku.

"Rape Day on vägistamissimulaator, mille käigus mängija saab zombiapokalüpsise toimumise ajal tappa ja vägistada," on kirjutatud mängu Steami kirjeldusse. Kirjelduse kohaselt on mäng nn visuaalromaan, mis tähendab, et mängija saab teha valikuid, mis üldist tegevusliini mõjutavad.

Desk Lampi nime taha peituva arendaja sõnul probleemi pole. "Mingil hetkel vaatavad videomänguajaloolased Rape Day sarnaseid visuaalromaane ja võrdlevad neid näiteks Grand Theft Auto sarjaga (GTA sari on tuntud oma vägivaldsuse ja kriminaalse tegevustiku poolest - Forte) ning isegi esimese korraga, kui teleris näidati alasti inimesi," kirjutab arendaja Steami korduvate küsimuste sektsioonis.

Desk Lampi sõnul on tegemist nišimänguga, mis pakub huvi sotsiopaatidele, keda võiks kogu maailma elanikkonnast olla umbes neli protsenti. "Nemad oleks kindlasti mängust huvitatud, kuid see ei tähenda, et mäng on mõeldud ainult sotsiopaatidele," kirjutas mängu arendaja Steamis.

Arendaja sõnul on Steam mängu läbi vaatamise protsessiga umbes poole peal. Tema sõnul võtab see keskmisest kauem aega, kuna tegemist on seksuaalse sisuga mänguga, mis võib olla mõnedes riikides keelatud.

Eelmise aasta suvel eemaldas Steam oma platvormilt koolitulistamismängu "Active Shooter". Toona tõi Steam välja, et mäng eemaldati platvormilt trollimise tõttu, kuid toona öeldi ka, et "kellegi solvumine ei tohiks mängu avaldumist takistada" ning rõhutati, et Steami platvormil on lubatud edaspidi kõik mängud, mille sisu pole "illegaalne või otsene trollimine".

Samuti ütles mängupood, et üritab luua filtrid, mis välistaks, et kasutajad näeksid selliseid mänge, mis võivad neile ebamugavustunnet tekitada või neile lausa vastumeelsed olla. "Me ei ole kõik ühel nõul selle suhtes, mis meie platvormile sobib. Nii et kui me ütleme, et tõenäoliselt teeb meie praegune otsus suure hulga inimesi väga vihaseks, siis peame tõdema, et tõenäoliselt saavad vihaseks ka mõned meie enda töötajad, nende pered ning kogukonnad," kirjutas ettevõte toona blogipostituses.