Ajaveebid ja sotsiaalmeedia aitavad luua uue ajastu staare, kus ka kõige ebatõenäolisem kangelane võib pälvida suure hulga inimeste tähelepanu ja poolehoiu.

Ivy Bean ei olnud investeerimispankur, filmitootja ega ilmatüdruk, vaid lihtsalt elavaloomuline 104aastane proua, kes veetis vanaduse Bradfordis Inglismaal hooldekodus. Tema igapäevategemised võlusid siiski tuhandeid Twitterilugejaid.

Nende ridade kirjutamise hetkel on tal 62 468 järgijat, kellega vanatädi jagas toimuvat nagu kala ja krõbekartulite söömine või aias istumine. Ta oli tuntud sooja sõbraliku stiili ning valmiduse poolest edasi suhtlema, kui keegi midagi kommenteeris.

Bean jagas Twitteris kunagi oma lembust poptäht Peter Andre vastu, mis kogus nii palju tähelepanu, et Andre tuli talle isiklikult külla.

Bean pidi kaks nädalat tagasi kollatõve tõttu haiglaravile suunduma ja tema Twitteri kontot jätkas hooldekodu juht Pat Wright. Mees kirjutas muuhulgas, et Peter Andre helistas oma suurimale fännile kord päevas ja saatis haiglasseminekust kuuldes lilli.

Daam jõudis haiglaravilt enne surma koju tagasi, tema surma põhjus on avalikustamata.

Ivy Bean liitus 102aastaselt Facebookiga, kuid vahetas selle Twitteri vastu, sest see oli kasutajasõbralikum ja võimaldas rohkem järgijaid lisada. Sõprade limiit sai Facebookis täis ja umbes 25 000 sõbrakutset õhku.

Beani netiaktiivsuse üks põhjus oli, et hooldekodu peab oma asukatele tegevuse leidmist väga tähtsaks. Üks soovis näiteks fotograafiat õppida ja osaleb nüüd kord nädalas kohalikus kolledžis vastaval kursusel. Pat Wright: "Me püüame leida midagi muud kui kudumine ja kroket."

Ta lisab, et Bean oli alati uuele väga avatud. "Ta pidi selline olema terve elu. Kui olete alati tahtnud uusi asju proovida, ei pea see lõpema vanuripõlves."