Nüüd teeme selle tasa ning tutvustame supersuumide lipulaeva FinePix HS50EXR, vahendab Photopointi ajaveeb.

FinePix HS50EXR on otsene järeltulija kaamerale HS30EXR, mis kuulutati välja eelmisel, 2012. aasta CES-messil.

Uus kaamera on saanud päris palju olulisi muudatusi, kuid baaskontseptsioon on jäetud samaks.

Kaameral on kasutusel jätkuvalt mehhaaniline suumobjektiiv, sarnaselt peegelkaamerate juures kasutatavate objektiividega. Mõned seda vihkavad, teised lausa armastavad. Samas tuleb tõele näkku vaadata, 42x suumi (35 mm ekvivalendina 24-1000 mm) edasi-tagasi vedades võivad akud vastasel juhul päris kiirelt tühjaks saada.

Fotoaparaati on peidetud 1/2-tolline EXR CMOS II sensor, mida juhib EXR II pildiprotsessor. Tootja sõnul on see kaks korda kiirem kui eelkäijas olev EXR-pildiprotsessor.

Suureks muudatuseks on ka uus hübriidne autofookus. Sarnaselt X20 ning X100s kaameratega on HS50EXR autofookuses kasutusel nii kontrasti- kui ka faasituvastus. Tänu sellele on fokuseerimisaeg 0,05 sekundit (0,16 sekundit HS30 puhul).

Lisaks on kaamerasse integreeritud funktsioon Focus Peak Highlight, mis markeerib pildiotsijas ära fookuses olevad alad. Objektiiv ise on varustatud pildistabilisaatoriga, käsitsi teravustamise võimalusega, ning kuna sensori tundlikkus lõppeb alles ISO 12800 juures, siis ka öösel pildistamine on nüüd imelihtne.

Kaamera taha on pandud pööratav/kallutatav 3 tolline LCD-ekraan, mil 920 tuhat punkti, lubades pildistada pea igas asendis probleemideta. Juhul, kui valgusolud väga halvaks lähevad, siis ekraanile lisaks leiab ka sama terava elektroonilise pildiotsija ekraani kohalt.

Lisaks on kaameratootja mõelnud põhjalikult filmimise võimaluste peale. FinePix HS50EXR salvestab FullHD videot kuni 60 kaadrit sekundis ning seda koos stereoheliga. Kui mingil põhjusel peaks sisse ehitatud mikrofonist väheseks jääma, siis kaamera on varustatud ka standardse 3,5 mm mikrofonisisendiga. Kirsiks tordil on klassikaline välguking kaamera peal, kuhu saab kinnitada väliseid välke, videovalgusteid või lausa mikrofone.

Lisaks on sel kaameral kõik klassikalised viled ning kellad esindatud. Sarnaselt Sony kaameratega saab ka FinePix HS50EXR-iga väga mugavalt 360-kraadiseid panoraamvõtteid teha. Ainult vajuta päästikule ning keera kaamerat.

Olemas on ka funktsioon pildi dünaamika suurendamiseks, särikahveldus, topeltsäritus jne. Ning ka RAW-faili salvestamise võimalus.

Müügile peaks see kaamera saabuma märtsis ning arvatav ligikaudne hind peaks olema 549 eurot.

Tähtsamad tehnilised andmed:

* 16-megapiksline 2/3 tolline EXR CMOS II sensor
* 42x suumobjektiiv (24-1000 mm 35 mm ekvivalendina)
* manuaalne suum, optiline stabilisaator, hübriid-autofookus
* Full HD video, 1080p, 60 kaadrit sekundis
* 3-tolline LCD ekraan 920 tuhande pildipunktiga, elektrooniline pildiotsija
* RAW-faili salvestamise võimalus
* välise mikrofoni kasutamise võimalus

Vaata ka tutvustavat videot: