1747 asemel peaks pigem naljaga ütlema ütlema 747, kuna arvuti on võrreldav Boeingu vastava seeria lennukitega. Sellel on sülearvuti kohta võimas korpus: 41 cm lai, 2,7 cm paks, 28 cm sügavust, kaal alates 3,2 kilogrammist. Kõik see käsib läpaka lauale panna ja kasutada seda tavalise lauaarvuti asemel.

Nimetatud komponendid annavad arvutile jõudluse mängude vedamiseks, mis pole just "lahjad". Testimise käigus jooksid tippsätetel visuaalidega kenasti näiteks ralli "Blur" ja seiklus "Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction".

Kuna ekraan on 17,3tolline ja 1600 x 900 (900p) lahutusega, oli filmide vaatamine samuti nauditav. Sellele lisas palju juurde ka puhas heli, mis tuleb kahest sülearvutite mastaabis suurest 1,5W sisseehitatud kõlarist ja 3W subwooferist. See üritas väljastada madalamaid toone, kuid mitte eriti edukalt.

Kõige tähtsam aspekt kasutaja vaatepunktist on kindlasti jõudlus. Inteli i7 protsessor on neljatuumaline 1,6G Ghz, mis töötas virtuaalselt lausa kaheksa protsessori eest. Inteli Turbo-boost tehnoloogia võimaldas jõuda vajadusel 2,8 GHz piirini.

Võiks arvata, et selline võimsus vajab palju energiat ja eraldab palju soojust, kuid korpus ei muutunud üllatavalt kunagi talumatult kuumaks. Ventilaator ei väljastanud samuti kuumuse hajutamiseks talumatult valju häält, mis märgib, et autorid mõtlesid soojusvahetuse korpuses korralikult läbi. Heale tulemusele aitas kindlasti kaasa aku omapärane ehitus, nimelt kolmnurkne, mis hoiab läpaka tagumist serva lauast kaks sentimeetrit kõrgemal ja võimaldab paremat õhuvoolu.

Kuna korpus on nii suur, leidub seal ka palju ruumi, näiteks kahele kõvakettale. 7200 pööret minutis 500 GB kõvaketastest peaks mõni aeg piisama nii meediafanaatikule kui mängurile. Testarvuti sisaldas meie soovil 8 GB muutmälu, mis tagas ka suurepärase "mõtlemiskiiruse".

Lisavõimalusena on Studio 17 seeriale võimalik panna näiteks meedia töötlemiseks või graafiliseks disainiks mitmikpuutetoega puutetundlik ekraan, kahjuks ainult ettetellimisega, nii et seda me testida ei saanud.

Lõpparvamus: väga hea sülearvuti mängimiseks ja filmide vaatamiseks, ent ärge üritage seda seljakotis kooli või tööle kaasa võtta, kuna pikapeale võib tervisele hakata. Hästi läbi mõeldud korpus ja soojusjahutus, hetke parimad komponendid, Delli kvaliteet ja garantii teevad selle päris ihaldatavaks esemeks. (Apple fännid siinkohal ei loe).

Toode on saadaval Sale24 netipoes, mille esindajad seda meile lahkelt laenasid, hind on 19 990 krooni. 3 aastat garantiid, transport tasuta. Link uudise lõpus.