Droonides hoiavad gimablid kaamerat alati õiges asendis paigal, kontsertidel jooksevad ringi operaatorid, kellele selga riputatud rihmadest ja rauast koosnev konstruktsioon näitab pilti, nagu sõidetaks hoopis sujuvalt kaamerarelssidel. Kuid mobiiliga filmijad tahaks ka sellist proffi paigalseisvat pilti... ja varsti on see võimalik, kirjutab AM.ee.

Kickstarteris raha koguv Suurbritannia firma Smoovie toobki mobiilifilmijate kätte samasuguse, natuke lihtsustatud tehnoloogia, mis koosneb mobiilikinnitusest, igas suunas vabalt liikuvast laagrist, käepidemest ja alla ulatuvast vasturaskusest, mille ülesandeks on kaamerat stabiliseerida ja paigal hoida nagu nannipunni.

Kuid lisaks on Smoovie rakendanud veel ühe kavala nõksu, mida profimatel Steadycamidel polegi: neodüüm-magnetitega hoitakse telefon ka õiges suunas paigal. Tüüpiliselt kipuvad Steadycamid küljele ära vajuma, kui sa pole proff ja piisavalt sujuvalt ringi ei jookse. Magnetid hoiavad telefoni ka otseasendis.

Vaata järgi, kui sujuvalt nutifon sellega filmib:

Lisaks võib mobiilipildi (või siis GoPro ülesvõtte) veel stabiilsemaks saada tarkvaraga - näiteks AM testis mõni aeg tagasi Microsofti Hyperlapse'i, mis videopildi ebamaiselt paigale naelutas.

Mobiili-steadycam on praeguseks kogunud vajamineva raha kokku, kuu on veel minna, et täispank kokku saada. Nii et aitab selfie stick'idest, mine profimaks ja filmi Smooviega.