Forte kirjutas alles 21. juulil, kuidas Kindle'i e-raamatute müük ületas esmakordselt kõvakaaneliste oma. Amazon müüs viimase kolme kuu jooksul USAs iga 100 kõvakaanelise kohta 143 Kindle'i raamatut ja suhtarv aina kasvab. Juunis oli see juba 100/180.

Selgus ka, et leidub juba viis autorit, kelle Kindle'i raamatud on müünud üle viiesaja tuhande koopia: Charlaine Harris, Stieg Larsson, Stephenie Meyer, James Patterson, Nora Roberts.

Amazoni esindajad pidasid vajalikuks nüüd kohe lisada, et esimene miljoni koopia piiri purustanud autor on Stieg Larsson. Pressiteade teeb selgeks, et tänu temale eksisteerib nüüd ühtlasi Kindle Million Club ehk Kindle'i miljoni klubi, mille ajaliselt esimene liige mees on.

2004. aastal viiekümnesena infarkti surnud rootslane Stieg Larsson kogus tuntust krimiromaanidest koosneva Mileeniumi-triloogiaga, rohkem romaane tal polegi. Kõik kolm on Kindle'i kümne suurima hiti seas läbi aegade.

Need on "Män som hatar kvinnor" ("Mehed, kes vihkavad naisi" - ingliskeelsena "The Girl With a Dragon Tattoo" ja meil "Lohetätoveeringuga tüdruk"), "Flickan som lekte med elden" ("The Girl Who Played With Fire" / "Tüdruk, kes mängis tulega") ja "Luftslottet som sprängdes" ("The Girl Who Kicked the Hornet's Nest" / "Purustatud õhuloss")

Kõigist kolmest sündisid valmisid mullu mitme (eelkõige Skandinaavia) riigi koostöös filmivariandid, mis jõudsid tänavu ka Eesti kinoekraanidele. Rootslased lasid tänavu välja ka kuueosalise telesarja, mis kombineerib kolm filmi algselt välja jäetud materjalidega. Ameeriklased plaanivad 2011. aastaks esimesest osast uut versiooni, režissööriks David Fincher.

Kuna e-raamatute maailma domineeribki hetkel Kindle'i platvorm, võime eeldada, et Larsson on üldse esimene autor, keda on miljoni e-raamatu koguses ostetud.