Lahtimuugitud telefone kasutatakse peamiselt piirkodades, kus ametlikult iPhone’i ei müüda, teatab Bernstein Research analüütik Toni Sacconaghi. Tema sõnul on saanud iPhone’i muukimisest terve tööstusharu ja peamiselt pärinevad lukustamata Apple telefonid USA turult, kus tänu dollari madalseisule on hinnad suhteliselt odavad, kirjutab The Register.

AT&T, mis on iPhone’i koduvõrk USAs, müüs eelmisel aastal ca 2 miljonit iPhone’i ja Euroopas on müüdud ca 315 000 telefoni. Apple teatab, et on müünud 3,75 miljonit ühikut, mis teeb 1,45 miljonit telefoni kuskil edasimüüjate ladudes või lahtimurtuna kasutuses mujal võrkudes.

Kuna Apple saab iga müüdud telefoni pealt võrguoperaatoritelt 300 — 400 $, tähendab see Steve Jobs’i juhitava firma jaoks ligi 400 miljoni $ kaotust. Telefonide lahtimuukimine nõrgendab ka Apple positsioone tulevaste mobiilteenuse partneritega läbirääkimistel, kuna „ühe ja ainsa“ võrguoperaatori argument kukub ära.

Iga uue tarkvaratäiendusega on Apple telefonid uuesti lukustanud, kuid keskmiselt nädalaga on häkkerid taas omadega mäele jõudnud — seega siiani on Apple võitlus muukijatega olnud suhteliselt tulutu.

Eestis saab töötava iPhone osta ametlikult Netikuller.ee’st, kus hinnaks on 12 000.- krooni ja Desknote pakub iPhone hinnaga alates 15 000.- EEK.

Viimane iPhone tarkvaratäiendus 1.1.3 on ka juba lahti murtud.