Steam avanes Macidele alles 12. mail, nii et "tänast seisu" oli üsna kerge kokku võtta, esialgu puuduvad trendid, mida jälgida. Valve avaldab teenust kasutavate mängumasinate sisust igakuiseid avalikke ülevaateid, nüüd siis on oma koht Macidel.

Mai kokkuvõte avaldab, et PC jääb Macist mitmeti maha, märkimisväärsed on näiteks muutmälu maht, protsessorite tuumade arv ja netiühenduse kiirus.

Muutmälu suhtes on PC-arvutitel kolm levinuimat varianti 2 GB (28,33%) või 3 GB (25,82%) või 4 GB (21,65%), aga Macide puhul on tervelt 53 protsendil 4 GB n-ö rauas.

17 Windowsi-leerist on truud ühetuumalistele protsessidele, seevastu 90% kasutatavatest Macidest jookseb kahel tuumal.

Lisaks kasutab ligi 65% Macimänguritest üle 2 Mbit/s püsiühendusi, aga PC puhul on see number umbes 43%.

Macidel on levinud 64-bitised opsüsteemid (OS X 10.6.3), PCdel levinuim opsüsteem on 32-bitine Windows XP.

Macide suur mahajäämus avaldub aga graafikakaartide puhul, kus on ainult 32,5% varustatud vähegi korraliku isendiga.

Steamiga Macidest on valdav osa MacBook Pro päralt (46,78%), sellele järgnevad iMac (23,18%) ja MacBook (20,25%). Muid variante on tühiselt vähe (Mac Pro ja Mac Mini).

Selliste võrdluste mõttekuse üle võib kaua ja tuliselt vaielda, kasvõi seetõttu, et Maci ostjad saavad riistvara palju vähem põhjalikult valida. Aga lõbus lugeda on ikka!

Steam on ameeriklaste Valve Corporationi arendatav platvorm videomängude ja nendega seotud teenuste ja meedia levitamiseks. Hetkel on selle kaudu saadaval üle 1100 mängu; jaanuari seisuga on aktiivseid kasutajakontosid 25 miljonit. Steamile kuulub 70% digilevituse turust.