Äpiuurija Jane Manchun Wong, kelle eesmärgiks on rakendusi uurides välja selgitada, milliseid funktsioone me tulevikus platvormidel näha võime, leidis Spotify rakendusest uue Tastebuds (e.k. maitsenäsad) nime kandva alalehe. Selle eesmärgiks on näidata, mida sõbrad on kuulanud ja aidata seeläbi inimesel uut muusikat avastada.

Seejuures ei näidataks seal lihtsalt suvaliselt kõikide sõprade kuulatavat muusikat, vaid kasutaja saaks ise välja filtreerida just need sõbrad, kelle muusikamaitse neile enim meeldib ja tulevikus näha vaid seda, mida nemad kuulavad. Samuti toodaks alaosas tõenäoliselt välja ka nende sõprade lemmiklood.

Uus lahendus võib viidata Spotify uuele arenemissuunale - kui siiani on kasutajad muusikasoovitusi saanud peamiselt algoritmide põhjal, siis tulevik võib meile tuua oluliselt sotsiaalsema Spotify. Seni on olnud võimalus küll teiste profiilidelt näha, millist muusikat nad kuulavad, kuid seal näha oleva info hulk on üpris piiratud.

"Maitsenäsade" lahendus tundub olevat aga äpis päris olulise tähtsusega - rakenduse navigeerimisribal paikneb see täpselt kasutaja enda muusikakogu all - ning seega võiks selle kasutamine olla ka loogiline ja üpris mugav. Tuleb vaid leida sõber, keda muusikavallas piisavalt usaldad.