Premium on esimene UHD- ehk 4K resolutsiooniga pilti esitav nutitelefon. Sel on ka sõrmejäljelugeja ja võimas 23 MP kaamera, mis autofookustab 0,03 sekundi jooksul ja faasituvastuse abil.

Esimesed õnnelikud, kes on saanud Premiumi näppida, avalikustasid selle juures ka ühe ootamatu oskuse/omaduse.

Nimelt ei esita seade kogu aeg 4K resolutsiooni, vaid ainult siis, kui heaks arvab.

Täpsemalt: mingi tarkvara ütleb nutiseadmele millal peaks kuvama 4K-d ja millal pelgalt täiskõrglahutust (ehk neli korda vähem piksleid). Viimast eelistavad paljud hetkel saadavaolevad telefonid, nii odavad kui kallid.

See on igatahes kahtlemata pigem hea lahendus, kuna 4K esitamine kurnab oluliselt rohkem akut ja seda pole alati ju vaja. Nii mõnigi ütleks ilmselt, et 4K pole üldse tõeliselt vajalik.

Resolutsiooni vahetamine aitab ka selgitada, kuidas Premium töötades liiga kuumaks ei muutu, kuna 4K nõuab palju energiat. Lisaks selgus, et seadmes on senisest vingem jahutussüsteem (kaks heat pipe'i).

Kuna keegi väljaspool Sony ja nende sõprade ringkonda pole tegelikult saanud tootmisvalmis Xperia Premiumit näppida, võib seadme juures ka veel midagi muutuda, näiteks resolutsiooni vaheldumine. Aga hea idee tundub see küll.