Kõiki märkimisväärsemaid uusi telefone oleme juba kajastanud, jäänud on ainult üks, mis esimese hooga isegi uudisevääriline ei tundunud. See on Sony uus tipptelefon Xperia XZ2, mille kõrval saab messil näha ka "minivarianti" XZ2 Compact.

XZ2 uuendused on valdavalt kosmeetilised:

* ekraan on möödunudsügisese eelkäija XZ1 omast veidi suurem (5,7 vs 5,2 tolli) ja kuvab seetõttu veidi enam piksleid (1080 x 2160 vs 1080 x 1920)

* aku on veidi mahukam, lisandus võimalus seda juhtmevabalt laadida

* kiip on Snapdragon 835 asemel uuem kiirem 845, aga kiirusel polnud ka enne häda midagi

* ekraani ümber on vähem raami

* tugi kuni 400 GB SD-mälukaartidele (Samsung Galaxy S9/S9+ pakuvad ka)

* sõrmejäljelugeja kolis tagaküljele nagu Androidi telefonidele tavaks, kuigi näiteks mu arust oli ka seni paremal küljel asunud sensor mugav kasutada ja omapärane pealekauba.

Sony pole viitsinud isegi põhikaamerat võimekamaks muuta. Põhinäitajad on endiselt 19 MP, f/2,0, 1,22 µm pikslisuurus, mida on raske 2018. a alguses just erutavaks pidada. (Tõesti, Sony, ikka f/2,0?)

Esikaamera puhul on tehnilised näitajad isegi nõrgemaks muutunud. XZ1 pakub muuhulgas 13 MP ja f/2,0, XZ2 valik on 5 MP ja f/2,2.

Põhikaamera müügiargument on võimalus esimest korda telefoniga 4K HDR videot salvestada. Sest igal tipptelefonil peab olema mõni "maailma esimene", millega tähelepanu koguda, isegi, kui kasutajad leigeks jäävad.

Okei, sa oled pidanud piisavalt kaua kannatlik olema. Jõuame pealkirjas toodud väiteni. Jah, XZ2 suurim uuendus on selle toimimine vibraatorina. Ei, mitte selles mõttes, sa räpane tehnoloogiasõber. Ikka selles mõttes, kuidas sõna "vibraator" defineerivad ÕS ja EKSS: mehaanilist võnkumist tekitav seade v seadmeosa.

XZ2 on nimelt varustatud lahendusega Dynamic Vibration System, mis paneb aparaadi teatud juhtudel vibreerima. Näiteks teavituse saabudes (kui seda välja ei lülita) ja muusikat kuulates või filmi vaadates. Sa ju kuulad ja vaatad telefoni käes hoides, et vibratsioon saaks elamust rikastada?

Sony ilmselt otsustas, et kuna nende PlayStationitel ja üldse konsoolidel on levinud komme puldid värisema panna, mis sõltub videomängus toimuvast, siis võiks seda pakkuda ka telefonides.

Hätta jäävad nad esialgu ainult veenvate selgituste jagamisega, et miks inimene peaks sellist asja tahtma või koguni laikima. Kui XZ2 ise näppida saame, siis selgub loodetavasti ka mõjuv põhjus vibreerimise lisamiseks.

XZ2 Compactil pole ei juhtmeta laadimise võimalust ega Dynamic Vibration Systemit.

Hinnad ja ilmumisajad on veel avalikustamata.