See on Sony esimene kompaktkaamera, millel on küljele avanev muudetava nurgaga puutetundlik LED ekraan - mõeldud seega just selfie režiimis filmimiseks.

Kaameraga on võimalik filmida 4K kvaliteedis videoid ning kaameral on objekti jälgiv autofookus - Real-time Eye AF ja Real-time Tracking funktsioonid videole jälgivad filmitava objekti silmi ja nägu. Uus on ka Face Priority Autoexposure funktsioon, mis tuvastab kasutaja näo ja tagab, et see oleks videos selgelt nähtav igas keskkonnas - see tehnoloogia väldib video kvaliteedi muutusi ka siis, kui pöörata oma nägu järsult kaamerast eemale.

ZV-1 kaameral on 1.0-tüüpi Exmor RS CMOS pildisensor koos DRAM kiibi ja 24-70mm ZEISS Vario-Sonnar T objektiiv ava suurusega F1.8-2.8. See võimaldab kasutada ka kahe erineva tasemega bokeh efekti - selleks on kaamera peal mugavalt Bokeh nupp.

Uus kompaktkaamera sisaldab ka tipptehnoloogiat, mis on välja arendatud αTM (AlphaTM) ja RX seeria

Mis puutub helisse, siis on kaamera varustatud kolme kapsliga suundmikrofoniga. Kaameral on ka 3,5mm pistik ja Multi Interface Shoe kõikvõimalike mikrofonide ühendamiseks. Samuti on kaameraga kaasas tuulekaitseklaas, mis minimeerib tuule segava faktori.

Euroopas tulevad ZV-1 vlog kaamerad müügile juunis hinnaga umbes 800 eurot.