Äsjasel Berliinis toimunud IFA tehnikamessil tutvustas Sony maailma kõige õhemat ja kergemat 8-tollist tahvelarvutit Sony Xperia Z3 Tablet Compact, mis on kõigest 6,4 mm õhuke ning kaalub vaid 270 grammi, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Liidame siis Sony fenomenaalsed TRILUMINOS ekraani, tipptasemel raudvara, ekstraklassi koostekvaliteedi koos vee- ja tolmukindlusega ning Androidi viimase versiooni ja tulemuseks ongi tõenäoliselt üks parimaid tahvelarvuteid terves maailmas.

Teatavasti ei saa Sony koostekvaliteedile vastu ükski teine Androidiga tahvlite valmistaja ning Apple'i iPadi minid pole ei vee- ega tolmukindlad ning on Xperia Z3 Compactist raskemad.

Tahvli neljatuumaline Qualcomm Snapdragon 801 protsessor koos 3 GB muutmälu ning modifitseeritud Adreno 330 graafika teevad Z3 Compactist ka ühe kiireima tahvelarvuti maailmas.

Väidetavalt on juba graafikakaardi jõudlus 255 võrra suurem eelmise põlvkonna versioonidest. Graafikakaardi jõudlust arvestades on Z3 ühtlasi maailma ainuke tahvelarvuti PS4 Remote Play tehnoloogiaga. See tähendab, et tahvlit võib kasutada PS4 tagavaraekraanina või kontrollpuldina.

Z3 Compact võib kiidelda ka 8,1-megapikslise Exmor RS kaameraga ning 2,2 MP ekraanikaameraga ning uuenenud kaameratarkvaraga. Tahvelarvuti paljude ülejäänud plussidega võib lähemalt tutvuda videos.