Sellise paljastuse tegi USA-s New Yorgis tegutseva konsooliparanduse XCubicle üks omanik, kes nimetab prussakate PS4-lembuse põhjuseks suuri õhutusavasid, mis asuvad seadme alaosas.

Kui konsool asub näiteks põrandal, on leidlikul putukal üsna kerge selle sisemusse tee leida, et trükkplaadi peale või lähedusse pidama jääda, kus beebiprussakaid teha, (parema väljendi puudumisel) kakal käia ja lõpuks surra.

Kuna PS4 muutub töötamise ajal üsna kuumaks, kipuvad prussakad postuumselt aparaadi siseosade külge sulama. Paljud konsooliparandused ei võta sellist seadet isegi vastu, et üritada seda korda teha. Samas on raske ka ise kindlaks teha, et miks PS4 järsku enam ei tööta.

Mitteametlikel andmetel on Manhattanil parandusse toodud PlayStation 4-dest prussakaprobleemiga lausa kuni pooled. Sony ametlikud teenindused selliseid masinaid vastu ei võta, aga õnneks on konsooliparandusi teisigi.

Kerget lahendust siin pole. Paigutage aparaat raskesti ligipääsetavasse kohta (kindlasti mitte põrandale) ja püüdke kodus prussakatele ots peale teha.