"Sony Xperia V oli juulikuus mobiiltelefonide kogumüügi edetabelis ülekaalukalt esimesel kohal ning augustikuus on ta teisel kohal," ütles Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski. Sama kinnitas ka Tele2 pressiesindaja Hans Saarvelt. Forte allika sõnul müüb Xperia V nagu soe sai, mis paneb inimesed lausa järjekorras seisma.

Põhjus: soodsaim 4G telefon

Sony Xperia V ootamatu müügiedu taga on Sony otsus telefoni hinda lõpumüügiks ligi 100 euro võrra langetada. Elisa klient saab telefoni kätte 373, EMT-s 349 euroga. Võttes juurde ka mõne operaatori pakutava paketi, võib telefoni kätte saada vähem kui 300 euroga. Tele2 pressiesindaja sõnul on nende juures kõik mudelid juba läbi müüdud.

Xperia V edu pole lihtsalt hinnas, sest on ka palju odavamaid telefone. "Täna on Sony V soodsaima hinnaga 4G telefon Eesti turul. Klientide jaoks on oluline kindlasti ka see, et vastupidavust kasutamisel lisavad sellele telefonile niiskuse- ja tolmukindlus," ütles Raiski.

Telefonide tehnilistel parameetritel näpuga järge ajades on Xperia V selles hinnaklassis parim, pakkudes muuhlgas:
- 4G andmesidet,
- vee- ja tolmukindlust (IP57 standard),
- 13 megapikslist kaamerat, mis salvestab ka täis-HD (1080p) videot,
- nutikaid lisaühendusi nagu NFC (lähiväljaside), MHL (pildi telekasse jagamiseks) jne.

Kelle eelarve kannatab, võiks vaadata kallima telefoni poole, millel pole Xperia V puudusi. Nimelt on selle telefoni aku on suhteliselt vähese mahutavusega, protsessor vaid kahetuumaline, muutmälu vaid 1GB, sisemälu 8GB ning operatsioonisüsteemina töötab mullu välja tulnud Android 4.1.