Sony tähistas seda rõõmsat sündmust oma praeguse mudeli PS4 eriväljalaskega, mis on igas mõttes nagu tavaline, aga välimuselt algupärase PlayStationi moodi.

Juubeliseadmest ilmus kokku 12 300 nummerdatud eksemplari ja sellest sai müügihitt. Juba peagi oli selle hankimiseks ainus võimalus oksjonit külastada ja tavahinnast (499 dollarit või eurot, olenevalt maailmajaost) palju suurem summa välja käia.

Kusjuures Sony viis eksemplari numbriga 00001 / 12300 ise oksjonile, sai kõrgeimaks pakkumiseks ümmarguselt 115 000 eurot ning annetas selle (pluss teist samapalju) heategevuseks.

Lugu saab kohaliku mõõtme

Miks sellest praegu üldse enam jahuda? Sest PS4 haruldane eriväljalase on nüüd, mõni aeg hiljem, ootamatult ka Eestis kättesaadav.

PlayStation Eesti ja Euronics korraldavad nimelt 25. aprillil oksjoni, et veel kolm erimudeli-eksemplari maha müüa ja raha taas kellegi toetuseks välja jagada.

Oksjon ei toimu sedapuhku veebi teel, vaid Tallinnas, Rocca al Mare ostukeskuses, ja algab kell 12.00 ehk keskpäeval.

Ürituselt saadud tulu läheb Balti Filmi- ja Meediakooli õpimängude eriala arendamiseks.

Üritus on tasuta, aga oksjonil osalemiseks peab eelregistreeruma aadressil euronics.ee/playstation20, kus on kirjas ka reeglid. Osalejaid saab olla ainult kuni 80.