See tähendab tehniliselt turvalisemaid vestlusi, kuna andmed on vestlejate vahel veebi teel liikudes šifreeritud.

Avatud lähtekoodiga Signal-protokolli kasutavad ka sellised vestlusteenused nagu USA senaatorite poolt kasutatav Signal, Google'i Allo (incognito-režiimis) ning Facebooki ülipopulaarsed WhatsApp ja Messenger (nn salavestluses ehk secret conversation'is).

Nagu suhtlusteenuste puhul ikka, kaasnevad lahkelt pakutud võimalustega kasutajale arusaamatud piirangud ja ebamugavused. Nii siingi. Skype lubab nimelt krüpteeritud tekstivestlusi (Private Conversations) pidama hakata ainult kindlal viisil.

Täpsemalt:

* ei saa olemasolevat tšätti "privaatseks" ehk krüpteerituks muuta;

* sellist vestlust saab üldse algatada ainult teisele isikule kutset (request) saates;

* krüpteeritud vestlused jäävad kindlasse seadmesse, nii et kui hiljem näiteks mõnes teises arvutis või telefonis Skype'i sisse logid, siis neid ei näe

Private Conversations on hetkel kättesaadav Skype Insideri programmi liikmetele ehk beetatestijatele. Loodetavasti jõuab see peagi ka laiema ringini.

Hetkel on võimalus lisatud Apple'i ja Androidi rakendustesse ning Maci, Linuxi ja Windowsi rakendustesse. Microsoft Store'is leitav UWP-variant seda ei sisalda.

Hea uudis on muidugi see, et suur osa veebi teel suhtlejaid turvalisusest ja privaatsusest ei hooli, nii et neile sobivad ka mittekrüpteeritud sidet kasutavad suhtlusäpid.