Nii-öelda abistava sõbrakäe ulatab Sesame, uuenduslik nutitelefon, mille loomist ühisrahastussaidil IndieGoGo toetada saab.

7. novembril alustanud rahakogumiskampaania kestab 11. detsembrini. Siht on koguda 30 000 USA dollarit, millest nende ridade toksimise hetkel on koos ümmarguselt 11 000. Esimesed seadmed peaksid ilmuma märtsis.

Kes tahab seadme esimeste hulgas saada, peab toetama Sesame'it vähemalt 350 dollariga. Autorid on ka lubanud, et iga 5000 toetatud dollari eest saab keegi abivajaja uudisseadme tasuta.

Sesame pole iseenesest päris uus seade, vaid Androidi opsüsteemi kasutav Nexus 5, mida on täiendatud tarkvaraga, mis esikaamera abil žestidele ja häälkäsklustele reageerib.

Pea liigutamisega juhitakse ekraanikursorit, kui aga öelda muinasjutust tuttav fraas open sesame (e.k seesam, avane), saab lukustatud telefoni avada. Jah, arvasid õigesti, Close sesame omakorda lukustab seadme.

Hääle ja žestide abil saab teostada laias laastus kõike, milleks tänased nutitelefonid võimelised: saata sõnumeid ja e-kirju, alustada kõnesid ja ka neile vastata, äppe alla laadida, isegi Angry Birdsi ja Candy Crushi mängida.

Arendajad kavatsevad Sesame'i tarkvara tulevikus ka teistele seadmetele tuua. Selle autorid on iisraellased Giora Livne ja Oded Ben Dov. Esimene pole saanud halvatuse tõttu viimased üheksa aastat jäsemeid liigutada ja nähes Dovi telesaates pealiigutustega juhitavat mobiilimängu esitlemas, otsis temaga kontakti, et koos uus nutitelefon luua, mille kasutamiseks pole käsi vaja.