„Soome valitsus otsustas paar kuud tagasi, et Elisa hoolitseb järgneva 10 aasta jooksul valitsusside eest. Varem kasutasid nad oma võrku, nüüd minnakse üle meie raadiovõrgule. Üks meie tarnijatest on Huawei. See on see, mida Soome valitsus just otsustas," ütles Sami Seppäanen eelmisel neljapäeval Eesti NATO ühingu konverentsil „The 8th Annual NATO-EU Roundtable 2020".

„Miks nad seda tegid?" jätkas Seppänen ja vastas: „Kuna see on kõige turvalisem, parima jõudlusega ja mis peamine - me kasutame kõiki kolme tarnijat [Nokia, Ericsson, Huawei - toim]."

Seppänen kinnitas siiski, et keegi Euroopas ei kasuta Hiina tehnoloogiat mobiilside tuumikvõrkudes. "Nende tehnoloogia pole selles osas hea - nad on head raadiovõrkudes," märkis ta.

Seppäenen räägib Soome valitsuse aprillikuisest otsusest, mille alusel hakkab Elisa vastutama operatiivside eest valitsusautuste ja teiste osapoolte vahel. Virve 2.0 nime kandev raadiovõrguteenus võetakse kasutusele alates 2021. aastast ning hõlmab nii 4G- kui 5G-tehnoloogiaid ning asjade internetti.

USA on Hiina ettevõte Huawei kuulutanud ebaturvaliseks ettevõtteks ning ei kasuta selle toodangut (eriti 5G) sidevõrkudes ega soovita seda teha teistel.