James Cameroni ulmeeepos "Avatar" on ilmselt veel mõnda aega võitmatu kinohitt, mis tõi piletimüügist 2,73 miljardit dollarit. Selgituseks: teisele kohale jääv Cameroni enda "Titanic" tõi 1,83 ja kolmandaks tulev "Sõrmuste isand: Kuninga tagasitulek" kogus juba ainult 1,1.

Piletimüüginumbrid oleks võinud aga isegi palju suuremaks kujuneda, kui eri riikides filmilevi üle otsustajad poleks "Avatari" võidukäiku jõuga piiranud. Seda muidugi peamiselt teiste potentsiaalsete kassahittide edu võimaluste suurendamisele mõeldes. Hiinas näiteks "Confucius", USAs aga Tim Burtoni "Alice imedemaal", millel õnnestus samuti miljardi dollari piletimüügi piir ületada (sellega on saanud hakkama ainult kuus filmi).

3D "Avatar" on uuel ringil kaheksa minutit pikem, kuigi Cameron mainis aprilli lõpus ainult kuue minuti lisamist. Siinkohal tahaks tsiteerida uudise kommenteerijat nimega 41, kellel oli selle kohta lisada järgmist: "Sain aru, et lisatud on porristseen, aga tekkis küsimus... kas tahetakse selle 8 minutiga 6 asemel vihjata sellele, et tulnukad on meist paljudes asjades võimekamad?" Tabav tähelepanek!

Fox peab uut kinoreliisi vajalikuks, sest saadavalolevate 3D-ekraanide hulk on plahvatuslikult suurenenud ja paljud tahaks eepost (uuesti) näha. Kindlasti on siin oma roll ka lootusel linaloo vastu huvi alal hoida, kui see aasta lõpupoole lisamterjalidega 2D kujul müügile jõuab. 3D kodureliis saabub aga alles 2011. aastal.

"Avatari" ametlik kodukas seob kordusväljalaske hetkel kümne riigiga: Belgia, Venemaa, Hispaania, Suurbritannia, Austraalia, India, Jaapan, Lõuna-Korea, Mehhiko, Argentiina. Nende puhul jäävad ilmumisajad augusti lõpu ja oktoobri keskpaiga vahele. Ilmselt lisandub palju teisigi, nende seas USA ja Eesti.