Nende mudel nimega 2 oli koguni Eesti tehnoloogiaajakirjanike jaoks 2015. aasta parim telefon.

Nutitelefonide maailmas on konkurents armutu, seega järgmise mudeli (eile maailmale esitletud ja kohe samuti müügile jõudnud OnePlus 3) suhtes olid ootused kõrged.

Kõik, mille poolest OnePlus varem nii huvitav oli – korralik disain ja hea jõudlus üllatavalt odavalt ning müük otse kodukalt kutsetega – ei ole enam midagi uut.

Teisedki Hiina tootjad pakuvad nüüd oma lääne mõistes odavaid, aga jõulisi seadmeid julgemalt ja oleme ausad, kutsepõhine müük oli paras tüütus.

OnePlus on uue mudeli puhul kutsetest loobunud, aga kas see suudab ka ise silma pista? Esimesed arvustused on veebis ja peab ütlema, et nii mõnigi suur sait on tootega igati rahul.

engadget põrutab, et see on parim telefon, mida 399 USA dollari eest saab, kuigi mitte täiuslik. Näiteks aku olla niru ja kiire laadimine ei taha alati toimida.

Aga laitmatu jõudlus, korralik tarkvara ja väärt koostekvaliteet sellise raha eest koju viia – OnePlus väärib taaskord aplausi.

Saiti oneplus.net külastav eurooplane peab juba tõtt vaatama loomulikult 399eurose hinnasildiga (ümmarguselt 40 rohkem kui USA-s). Aga seegi pole vast kontimurdev.

Mõni rohkemnäinud tehnoloogiahuviline hakkab 400 euro eest juba siiski ehk mingit teist telefoni soovitama. Aga see ei saa kindlasti olla nii värske.

The Verge on samuti kiidulainel.

Kutsepõhine müük ja üle-võlli-turundus on minevikku jäänud, nii et OnePlus peab lihtsalt toetuma toote tugevusele. Nende õnneks on toode vägagi tugev.

3 on kõike seda, mida Androidi telefon peaks 2016. aastal pakkuma, ja hind on tuntud konkurentide omadest tublisti soodsam.

gizmodo leiab samuti, et OnePlus 3 on parim odav nutitelefon, mida osta saab.

Miks 400 dollarit veel odavate hulka mahub, jääb Fortele segaseks, kuna odavtelefon maksab meie meelest ikka alla 250 dollari, aga olgu pealegi.

Nende mõtteid: 6 GB töömälu ja tootjapoolne optimeerimine annavad süsteemile mänglevalt hea kiiruse. Kaamera pole siiski parim, mis olla võiks, kuigi RAW-failide tugi on muidugi kasulik. Aga akukestvus on reaalne probleem ja kuna opsüsteem pole puhas Android, siis võib ilmselt Android N-i saabumist päris kaua oodata.

Midagi pole öelda, head argumendid, kui kaalud ostmist.

Vaatame lõpetuseks tehnilised näitajad ka üle

* 152,7 x 74,7 x 7,4 mm mõõtmed, 158 g kaal, kaks nano-SIM-kaarti, kolm värvivalikut (hall, must, kuldne),

* 5,5-tolline Optic AMOLED ekraan, 1080 x 1920 pikslit, 401 pisklit tolli kohta, Gorilla Glass 4

* OxygenOS, Android 6.0.1,

* Qualcommi kiip Snapdragon 820 (MSM8996) - kahetuumalised 2,15 GHz ja 1,6 GHz Kryo protsessorid

* 6 GB töömälu, ainult 64 GB andmeruumi, mälukaarti ei loe

* 16 MP tagakaamera, f/2.0, faasituvastus-autofookus, optiline pildistabiliseerija, LED-välk, 1/2,8" sensori, 1,12 µm pikslisuurus, geo-tagging, puudutusfookus, näotuvastus, panoraam, HDR / 2160p video 30K/s, 720p video 120 k/s, auto-HDR

* 8 MP esikaamera, f/2.0, 1/3,2" sensor, 1.4 µm pikslisuurus, 1080p video

* Ühendused: 3,5 mm, USB 2.0, Type-C 1.0 pööratav konnektor

* Andmeside: wifi 802.11ac, Wi-Fi Direct, DLNA, kuumkoht / Bluetooth 4.2, A2DP, LE / A-GPS, GLONASS, BDS / NFC (lähiväljaside)

* sõrmejäljelugeja, 3000 mAh mitte-eemaldatav aku