Samsungi mobiilidivisjoni juhi Antti Aasma sõnul on maailmas aina rohkem populaarsust kogumas virtuaalreisimine ning seetõttu reastas ta seitse äppi, mille abil on hea ja ülevaatlik virtuaalreisil käia, et veenduda, kas ka päriselt oleks mõtet üht või teist sihtkohta minna.

Ascape

Äpp, mis täielikult pühendatud 360-reisimisele. Sisaldab ohtralt videomaterjali eri reisielamustest, nagu sukeldumine Punases meres, linnaekskursioon Hong Kongis või põhjapõdramatk talvises Norras.

Kuigi elamusi saab vaadata ka telefoniekraanilt, tuleks parima kogemuse saamiseks kasutada ikkagi virtuaalreaalsusprille. Äpp nimetab ennast uhkelt lausa number üks virtuaalreisiagentuuriks ning neil võib õigus olla.

Youvisit

Youvisit on reisiteemaliste 360-videote rakendus, mille sisu saab vaadata veebi teel, seega pole vaja suuri videofaile telefoni laadida. Küll aga nõuab see kiiret internetiühendust.

Äpis saab külastada üle 1000 erineva turismiatraktsiooni. Eriti sobiv neile, kes soovivad virtuaalselt erinevates sihtkohtades lähedalt tutvuda hotellide, restoranide, kontserdipaikade ja mitmete teiste kohtadega, et otsustada, kuhu puhkuse ajal päriselt minna.

Discovery VR

Discovery on VR-maailma üks suurimaid tegijaid, mis ka valdkonda vägagi tõsiselt võtab. Äpp pakub laias valikus kauneid loodusvideoid ja VR-kogemusi, mis on kenasti kategoriseeritud.

Saab käia nii mägedes, vee all kui ka erinevatele kultuuridele omastel sündmustel – olgu selleks siis samuraide mõõgavõitlus Jaapanis või Iiri pubiõhtu Dublinis.

Lufthansa

Kuigi eraldi virtuaalreisimise rakendust pole Lufthansa loonud, on nad siiski tootnud väga korralikku 360-sisu, mis tutvustab maailma erinevaid linnu.

Keskeltläbi kolmveerand tundi kestvad klipid viivad suurlinnadesse nagu London, Peking, San Franscisco, Miami jt. Videoid saab vaadata YouTube'is ja virtuaalreaalsusprillidega on kogemus sama hea kui kohal olles.

Littlstar

Äpp pakub ohtralt ekstreemspordiga seonduvaid reisikogemusi. Saad tunda, kuidas on lennata paraplaaniga Islandi liustike või Serengeti tasandiku kohal.

Videote hulgast leiab palju National Geographicu ja Discovery kaadreid, seega fantastiline looduskogemus on garanteeritud. Ja kui reisiteemalised videod on kõik vaadatud, võib elamusi otsida teistest kategooriatest nagu sport, autod, mood, kuulsused või muusika.

VeeR VR

VeeR VR on kiireimini arenevaid ja täienevaid virtuaalreaalsusrakendusi. Selle teeb kasutajate seas eriti populaarseks võimalus ka enda videoid üles laadida.

Äpis saab tekitada huvitavaid teemakategooriaid ning neid interneti teel vaadata. Palju Mahukas kasutajate üleslaaditud sisu teeb hõlpsaks virtuaalse reisimise ka väga privaatsetesse maailmanurkadesse.

NASA

Viimaseks soovituseks võib aga julgelt panna NASA loodud 360-sisu Marsist. Kuigi reaalselt ei jõua ilmselt keegi lugejatest oma eluea jooksul meie naaberplaneedile ning seetõttu ei saa Marssi võtta päris reisisoovitusena, on seda huvitavam vaadata vähemalt video vahendusel, milline elu seal käib.

NASA spetsialistid on kokku pannud tuhanded Marsi uurimisjaamade Sojourner ja Curiosity poolt tehtud pildid ning loonud virtuaalse tuuri mööda punast planeeti. Vaadata saab seda YouTube’i ja virtuaalreaalsusprillide abiga.