GTA5 kujunes seni kulukaimaks videomänguprojektiks (265 miljonit dollarit, sh reklaamikampaaniad), aga ka seni edukaimaks meelelahutustooteks.

Selle esimese ööpäevaga teenitud 800 miljonist dollarist avaldasid lugusid isegi väljaanded, millelt ei ootaks suurt huvi eriti vägivaldse videomängu käekäigu kohta.

(Miskipärast paljud ei viitsinud enam kajastada sama võimsat saavutust, et GTA5 ületas kolme ööpäevaga ka magusa miljardi-dollari-piiri.)

Nüüd on aga ka GTA5 rekord üle löödud, sest uus moodne tulistamismäng Call of Duty: Ghosts suutis miljardidollarilise käibe kokku ajada kõigest üheainsa ööpäevaga.

[HILJEM LISATUD] Paar tundi hiljem jõudis veebi aga info, et Ghosts pole siiski miljardi dollari eest käivet teinud. Üle maailma müügipaikadesse on jõudnud lihtsalt nii palju mängukoopiaid, et nende tavahinnas-müügist koguneks miljard dollarit.

Sellist laadi tõeväänamist, kus tootja kohtleb sõnu shipped ja sold sünonüümidena, kohtab tehnoloogiamaailmas ja ka mänguäris paraku aina tihemini.

Milline Ghostsi olukord täpselt on, jääb hetkel siiski lahtiseks. Call of Duty on osutunud vägagi kommertsedukaks kaubamärgiks, nii et miljard dollarit esimese ööpäevaga ei ole põhimõtteliselt võimatu.

Ka teised algse uudise avaldanud väljaanded on asunud avaldama uuendatud andmetel põhinevaid lugusid, nt Übergizmo.

Foto: tootja

Natuke taustalugu

Activisioni toodetav Call of Duty tulistamismängude seeria on praeguseks täpselt kümme aastat vana.

Tõelist megaedu on CoD nautinud aga pigem 2007. aastast, kui senine tanner Teise maailmasõja moodsate aegade vastu vahetati.

Call of Duty: Ghosts ilmus esialgu platvormidele Windows PC, PlayStation 3, Xbox 360 ja Wii U.

Novembri jooksul saabuvad väljalasked samuti PlayStation 4 ja Xbox One'i tarbeks, aga ootavad hetkel vastavate mänguseadmete endi turulejõudmist.

Kes ostab Ghostsi PS3 või 360 väljalaskes, saab vähese lisakuluga lisaks vastavalt PS4 või One'i väljalaske (pluss võimaluse nn saavutused ja muu senise tegevuse statistika üle kanda).

Selleks peab:

1) ostma CoD Ghostsi hooajapassi – aastase ligipääsu uuele sisule, mida juurde toodetakse. Hooajapass maksab 59,99 eurot, aga digikoopia PS4-le või One'ile on siis tasuta.

2) Kes ei taha osta hooajapassi, saab PS3 või X360 koopia alusel PS4 või One'i digikoopia 10 euroga.

Ülalolev hinnainfo puudutab ainult mandrieurooplasi, Ühendkuningriigis ja Põhja-Ameerikas on hinnad teistsugused.