Videomänguturgu jälgiv SuperData Research väidab nimelt, et GO aktiivne kasutajaskond on hetkel suurim, mis see on pärast 2016. aasta suve olnud (kuigi ei nimeta konkreetseid arve).

Need konkreetsed arvud tulid aga hiljem mujalt. Uuringufirma Sensor Tower väidab, et GO on senise eluea jooksul suutnud käivet teha 1,8 miljardi USA dollari – 1,53 miljardi euro – eest.

Praegu toob see maailmast väidetavalt iga päev umbes 2 miljonit dollarit – 1,7 mln eurot. Kahe aasta vanuse mobiilimängu kohta on see mitte küll just ennekuulmatu, aga siiski muljetavaldav. Tunnista, et arvasid, et GO on ammu täiega eilne sõna.

1,53 miljardit eurot on muidugi üüratu summa, aga GO ilmumise järgset suurt meediahaipi arvestades vist siiski pigem alla ootuste. Tollal usuti, et GO võib teenida ruttu mitmeid miljardeid.

Enamik senisest käibest on tulnud USA (607 miljonit dollarit) ja Jaapani (500 miljonit) kasutajatelt. Järgmiseks on heldelt pangakontosid avanud Saksamaa, Taiwani ja Ühendkuningriigi poké-entusiastid.

Kes mobiilimängude maailmast suurt ei tea, see võib olla jahmunud sellel turul teenimisvõimaluste suurusest.

Inimesed kulutavad nimelt meelsasti mängusisesteks ostudeks palju raha, et oma tegelasi ja varustust turgutada, selle asemel, et neid raske töö ja õnne abil vaikselt kasvatada.

Kahe aasta vanune Pokémon GO on Apple’i nutiseadmeid teenindavas e-poes App Store selle uudise valmimise hetkel 21 riigis kümne suurima käibega äpi hulgas.