Miks? Sest selles hinnaklassis hetkel paremat fotokaamerat ei ole. Isegi 250€ eelarve puhul pole XZ-10 kaameral Photopointis ühtegi võistlejat, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Esimene tõsisem konkurent paistab silma 269-eurose joone taga – selleks on Olympusega hämmastavalt sarnane Canon S110.

Millest selline kiidulaul ühe kaamera aadressil? Kas saab üks aparaat teistest üldse niivõrd palju parem olla?

Asi on selles, et Olympus XZ-10 on tegelikult hoopis kallima hinnaklassi kaamera. Alles mõni kuu tagasi tuli selle ihalejail välja käia 399€.

Ei oska öelda, miks on Olympus peale lennanud niivõrd agressiivse hinnapoliitikaga – on neil ehk suured laovarud või madalamad tootmiskulud.

Igal juhul on see kasulik just Sinule, kes sa tahad endale ilusaid pilte pildistavat ja võimekat kompaktkaamerat.

Olympus XZ-10 on kaamera, mida ma soovitasin oma sõpradele ka siis, kui see veel praegusest poole enam maksis. Sellise hinnaga niivõrd võimekat aparaati ei ole minu silm aga enne näinud ja seetõttu võtsin nõuks seda aparaati ka laiemalt tutvustada.

Mis siis selle XZ10 kaamera nii heaks teeb? Mida sellel on, mida teistel kuni 250€ maksvatel kaameratel pole? Las faktid kõnelevad enda eest:

Hämaras

Foto: blog.photopoint.ee

Suure ava ja värinastabilisaatoriga objektiiv – paremad pildid hämaras.

Praktiliselt iga objektiivi sees on auk ehk ava, mida saab seada väiksemaks ja suuremaks.

Mida suuremaks seda ava avada saab, seda rohkem pääseb valgust kaamera sisse ja seda paremini pildistab kaamera hämaramates tingimustes. Väga loogiline värk.

See ava aga avaneb erinevatel kaameratel erinevalt – mõnel vähem, mõnel rohkem. Kaamerate tooteandmetes on alati ära toodud avaarv – see näitab ära kui suureks ava seada saab.

Olympus XZ-10 objektiivi maksimaalne ava on näiteks f/1.8. See tähendab, et ava XZ-10 objektiivi sees avaneb päris suureks.

Tänu sellele pildistab XZ-10 hämaras ilusamaid pilte kui sama hinnaklassi aparaadid, mille maksimaalseks avaarvuks on tavaliselt f/3.2 või enam. Seega tulevad XZ-10 pildid teravamad ja digimürast puhtamad.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Photopointi ajaveeb.