Telia ja partnerid on teinud viimastel kuudel ettevalmistusi selleks, et uudne seade kohalikule turule vastavaks kohandada.

"Meil on väga hea meel, et teeme eSIM-i valdkonnas tihedat koostööd Samsungi ja Oberthuriga (SIM-kaartide tootja).

Tänu sellele saame täna öelda, et Eesti on Balti- ja Põhjamaade arvestuses esimeste riikide seas, kus saab eSIM-iga varustatud Samsungi nutikella kasutusele võtta," märkis Telia Eesti uute äride juht Holger Haljand.

Telia Eesti ja Norra telekom OneCall on esimesed Telia grupi ettevõtted, mille müügikanalites eSIM-iga nutikell müügile jõuab.

eSIM on uudne SIM-kaardi standard, mis tähendab kasutajale mitmeid mugavusi, alustades sellest, et operaatorit vahetades ei pea enam SIM-kaarti vahetama.

eSIM on seadmesse ehitatud ning operaatorit vahetades tuleb vaid vajalikud andmed alla laadida. Samuti kaob tähtsus uurida, kas seade kasutab nano-, mikro- või tavalist SIM-i. Lisaks saab eSIM-ile paigutada kümnete või sadade kaupa digikinkekaarte, -vautšereid jpm.

Selleks, et eSIM-ile üleminek oleks võimalikult sujuv, võtab Telia ühe lahendusena kasutusele pabervautšeri, mida saab seadistusprotsessides kasutada sarnaselt tänase SIM kaardiga.

eSIM tuleb alla laadida vautšeril asuva QR-koodi kujule viidud lingi teel. Pabervautšer on digikujul ka e-iseteeninduses, kus saab kõik SIM-idega seotud toimingud mugavalt ära teha ilma arvuti eest lahkumata.

eSIM-iga varustatud Samsung Gear S2 jõuab Eestis müügile juuni keskpaigas, eeldatava jaehinnaga 399 eurot.