See ei tähenda siiski, et Axon 20 5G on kaamerate osas kuidagi vaesem kui teised nutitelefonid. See on lihtsalt esimene telefon, mille kaamera on ekraani osa. Nii nagu varem on toodetud telefone, mille sõrmejäljelugeja on ekraani osa.

Ma tahaksin kirjutada "kaamera asub ekraani all", aga see tekitaks lugejas vist tunde, et kaamera on ekraanist allpool, mitte otse selle all. Riukalik eesti keel!

Igatahes, kaamera on esmakordselt klaasi alla paigutatud, mis tähendab, et esiküljel ega ka kuskil mujal esikaamera jaoks eraldi nähtavat kohta pole.

Ei ole selle jaoks klaasi sisse auku puuritud, ei sõida see korpusest nupuvajutuse või muu märguande peale välja, ei ole selle jaoks ekraani ülaosas "kulmu", ei ka midagi neljandat, mida eri tootjad on viimasel ajal eksperimenteerimiseks välja mõelnud.

Miks see tähtis on? Kasutaja seisukohalt küllap polegi, aga telefonitootjad on viimasel ajal hirmus maiad kaamerate paigutamiseks igasuguseid uudseid võtteid katsetama. Ükski endast lugupidav moodne telefon ei saa ju ekraani ümber paksu raami omada, kuhu ka esikaamera mahutada!

Ekraan ise on OLED, 6,92-tolline (ikka moodsalt väikese tahvelarvuti mõõtu!) ja 1080 x 2460 pikslit kuvav.

Muud põhinäitajad sisaldavad veebiinfo põhjal kuni 12 GB töömälu, 4120 mAh akut, Snapdragon 765G kiipi, 32 MP esikaamerat ning 64 MP + 8 MP tagakaamerat, mida täiendavad 2 MP makro- ja 2 MP sügavussensor.

Täpsemalt peaks selguma 1. septembril, kui ZTE korraldab seadme tutvustamiseks pressiürituse.