5G ja seda toetavad seadmed on enamikule meist alles tulevikuteema. Asjatundjad ja "asjatundjad" vaidlevad ka endiselt selle üle, et kas 5G on ikkagi tervisele ohtlik ja kui, siis mis viisil.

See aga ei takista suurtootjaid 5G telefone juba massiliselt müügile toomast. USA-s müüb 5G telefone juba iga suurem operaator ja uusimate andmete järgi väljus mullu vabrikutest tervelt 13 miljonit 5G toega telefoni.

6,7 miljonit ehk veidi enam kui poole kõigist neist seadmetest tootis Samsung. Firma esindajate väitel on nende 5G telefonide turuosa 53,9% – vastava võimekuse saanud mudeleid on hetkel viis (S10, Note10, Note10+, A90 ja Fold).

Samal turul on tegevad ka näiteks Huawei ja LG, aga peagi ilmselt kõik suuremad tootjad eesotsas Apple'iga.

2019. aasta telefonimüügist haarasid 5G telefonid vaid 1 protsendi, aga kindlasti kasvab nende turuosa tänavuse aasta jooksul. Kasvõi seetõttu, et kiibitootjad neid telefonitootjatele üha pealetükkivamalt pakkuma hakkavad.

Counterpoint Researchi analüütikud usuvad, et 5G telefonide müük kasvab tänavuse aasta jooksul 1687 protsenti.

Samsung lubab tänavuse aasta esimeses veerandis väljastada ka esimese 5G toega tahvelarvuti. See ilmub algselt Koreas ja kannab nime Galaxy Tab S6 5G.

Mobiilse andmeside huvilised võivad aga edasi nuputada, et mida 5G toega telefon kasutajale üldse väärtuslikku annab, mida enne polnud. USA näite põhjal võib öelda, et esimesed 5G võrgud küll kiiruste poolest LTE-põhistele tuult alla ei tee.