Sestap võib tehnoloogiafännides peagi segadust tekitada, et Microsofti poed USA-s hakkavad peagi müüma Samsung Galaxy S8 ja S8+ Microsoft Editionit. Neid saab ka juba eeltellida.

Mida see tähendab? Need on tegelikult tavalised S8 ja S8+, aga neisse paigaldatakse tavalisest rohkem Microsofti äppe ja muud tarkvara.

Täpsemalt on lisatud kontoritarkvara Office, pilveteenus OneDrive, e-posti klient Outlook, Skype, otsimootor Bing, muusikastriiminguäpp Groove Music, märkmeäpp OneNote, uudiseteenus MSN News ja MS-i digiabiline Cortana.

Viimane on üllatus, sest Samsung tutvustas spetsiaalselt S8 ja S8+ telefonis esmakordselt oma uut digiabilist Bixby, mille äratamiseks on koguni vasakul küljel eraldi füüsiline nupp. Cortana lisamine tundub liigsena.

Kõik nood Microsofti rakendused pole eelpaigaldatud, vaid laaditakse seadmesse kohe, kui see on esmakordselt käivitatud, eelseadistatud ja mõne wifi võrguga ühenduse loob.

S8 ja S8+ ning nende Microsofti-väljalasked muutuvad USA-s kättesaadavaks 21. aprillil. Eestisse jõuavad Samsungi uued tipptelefonid 28. aprillil.

Samsung lisab Microsofti äppe oma Galaxy-seadmetele juba mõne aja jooksul, sestap pole uus diil just suur üllatus, küll aga ootamatu.

Kasu on mõlemapoolne. Samsung näeb oma tipptelefone väärt töötelefonidena ja Microsofti rakendused annavad siin kindlasti lisaväärtust. MS tahab aga oma tarkvara näha nii paljudel Androidi seadmetel kui võimalik, neil on vastavad lepingud väga paljude seadmetootjatega.