Pööratav objektiiv lisab video salvestamisele võimaluse lahkuda kaamera tagant välja ning teistega kaadris olla.

Samsung püüdis lihtsustada ka sisu jagamist, nii et kaameral on sisse ehitatud USB 2.0 port. Spetsiaalse rakendusega saab seadme otse arvutiga ühendada, ilma täiendavate tarvikuteta nagu juhe. USB kaudu saab ka akut laadida. Ühendustest on veel HDMI ja SD-kaardi pesa.

Peale selle on kaameras Samsungi esitus-, redigeerimis- ja jagamisprogramm Intelli-studio. Selle programmiga saavad kasutajad redigeerida ja esitada oma videot mis tahes arvutis, ilma et peaksid paigaldama lisatarkvara.

HMX-E10 interaktiivne, ekraanil olev üleslaadimise nupp muudab videode veebi saatmise äärmiselt lihtsaks. Kui kaamera on ühendatud interneti-ühendusega arvutiga, loob vaid ühte puudutust vajav üleslaadimisnupp otseühenduse määratud sisu jagamise veebisaidiga (näiteks YouTube).

HMX-E10 sees on kõrge eraldusvõimega 1/3,2” CMOS-andur, mis jäädvustab täiskõrglahutusega videot (1920 x 1080, 30 kaadrit sekundis, H.264) ja salvestab ka 8megapiksliseid fotosid. Ühekordne autofookus, kahekordne digisuum, F2,2 teravus.

Tagaküljel on 2,7” vertikaalselt seatud puutetundlik LCD-ekraan. Video salvestamisel jaguneb ekraan kaheks. Ülemises osas kuvatakse kaadris olevat, alumises puuteekraani juhtimiselemente, sealhulgas salvestamis-, peatamis- ja esitamisnuppu. Kasutajad võivad objektiivi ka pöörata, et end kaadrisse seada. Salvestatud materjali vaatamiseks võib HMX-E10 horisontaalselt hoida, et kasutada ekraani täismahus ja vaadata videot laiekraanvormingus.

Kasutusel on nutikad filtrid, et luua objektiivi- ja värviefekte. Näiteks miniatuur (kallutus- ja objektiivinihkeefekt), vinjett (lomoefekt), udu eemaldamine (jäljendab CPL-filtrit) ja sketš (annab videole pliiatsijoonise välimuse).

HMX-E10 ilmub augustis, hinnaks 199 dollarit, hetkekursiga 2360 krooni. Värvivalikud on valge, must ja oranž.