See ületab või püsib kannul kõigil nutitelefonide ekraanidega seonduvatel rekorditel, kinnitab DisplayMate.

Note 5 ekraanil on kõrgeim absoluutne värvitäpsus, kõrgeim tipperedus ja kontrastsus tavavalgusoludes (ambient light).

Note 5 pakub DisplayMate'i arvestuses eelmise rekordihoidjaga võrreldes tervelt 23% rohkem eredust ja samas vähem ekraanipeegeldusi, kuigi on energiatarbimiselt 21% võrra tõhusam.

Eelmine rekordihoidja on muide Note 5 eelkäija Note 4, ja paneel, mida need kaks seadet kasutavad, on sama. Loe nende pikemat võrdlust saidil ExtremeTech.

DisplayMate kuulutab, et tulevastes seadmetes kõrgeimaid resolutsioone ja lahutusvõimet (piksleid tolli kohta) pakkuda oleks absoluutselt mõttetu ja lihtsalt tootjatevahelise punnitamise tunnus.

Selle asemel soovitavad nad parendada ekraanipildi kvaliteeti tavavalguse käes, nii OLED- kui ka LCD-paneelide puhul.

Selline võimekus ei seostu paraku seksikate kõrgete numbritega nagu pikslite arv. Nii et vaevalt tootjad lähitulevikus seda soovitust kuulda võtavad.

Galaxy Note 5 ekraani tehnilisi näitajaid:

* 5,7-tolline (145 mm)
* Super AMOLED
* Quad HD resolutsioon (2560 x 1440 pikslit)
* lahutusvõime 518 pikslit tollile
* 16:9 kuva

See pole enam päris värske uudis, aga väärib märkimist ikka, et Samsung ei kavatsegi Note 5 vähemalt tänavu Euroopas müügile tuua.

Nad kavatsevad esmalt jälgida, et kui hästi see mujal maailmas kaubaks läheb, et hinnata, kas tasub üldse pingutada. Ja mitte seadet liiga suures koguses toota.

See viitab sellele, et kasum puudub või on kole väike. Mis pole samuti uudis, sest enamiku nutiseadmete tootmisest tekkivast kasumist kraabib kokku üks firma, Samsungi suur rivaal Apple.