Ja nii läkski. Lõuna-Koreas on alates 7. juulist müügil Samsung Galaxy Note Fan Edition ehk seesama vana hea Galaxy Note 7 uues kuues.

Uuendusi on peamiselt kolm:

* uus aku, mis on läbinud Samsungi uue kaheksast etapist koosneva testi – akumaht on paraku veidi algupärasest pisem, 3500 mAh asemel 3200;

* Note 7 poevariant jooksutas opsüsteemi Android 6.0.1 "Marshmallow", Fan Editionis on juba 7 "Nougat";

* Samsung lisas ka oma digiabilise Bixby, mis debüteeris tänavu aprillis ilmunud uues tippmudelis Galaxy S8 / S8+.

Samsung teatas mõne aja eest, et ümbertöödeldud (refurbished) Note 7 ei saabu müügile USA-s. See, kas muud riigid saavad, pole veel otsustatud – või vähemalt ametlikult väljakuulutamata.

Hetkeseisuga on ettevõte kinnitanud selle müümist ainult Lõuna-Koreas, kus on saadaval 400 000 eksemplari. Hind on 699 600 wonni (635 eurot) ehk kolmandiku võrra vähem kui Note 7 samas riigis uuena.

Eestis maksis Note 7 algselt 860 eurot, nii et 635eurosena oleks see umbes veerandi jagu odavam.

Kõlakate põhjal toob Samsung juba lähikuudel müügile ka Note 7 järeltulija (ilmselt nimega Note 8), mistõttu ümbertöödeldud Note 7 endiselt üsna kõrge hinnaga tundub natuke veider samm.

Aga Samsungil on vaja lubadust hoida ja müümatajäänud Note 7 eksemplaridest võimalikult e-jäätmete-vabalt lahti saada. Nii et ümbertöötlemine on hetkel vist mõistlikem samm tõepoolest.