Kogu probleemi juureks on Samsungi spetsiaalselt iPhone'idele OLED-ekraanide tootmiseks ehitatud tehas, mis nüüd Apple'i kahanevate müüginumbrite tõttu jõude seisab. Tehas on rajatud nii, et Samsung suudaks aastas kokku Apple'i tarvis valmistada 100 miljonit OLED-ekraani, kuid hetkel töötab see ETNewsi hinnangul alla poole võimsusega.

See on omakorda toonud kaasa tõsised kahjud Samsungile, kes uue tehase rajamiseks suured investeeringud välja käis. Võrreldes 2017. aastaga kahanes Samsungi ekraanide tootmise haru kasum eelmisel aastal koguni 2,7 miljardi USA dollari võrra. Just seetõttu Samsung nüüd õunafirmale 86 miljoni dollari suuruse nõude esitanud ongi.

Lõuna-Korea väljaande hinnangul on Apple'il aga plaan - trahvi maksmise asemel pakutakse Samsungile varianti veelgi rohkemate OLED-ekraanide tootmiseks. Näiteks on juba hetkel kindlalt teada, et 2020. aasta iPhone XR, mis siiani kasutas LCD ekraani, saab järgmisel aastal samuti OLED ekraani. Lisaks sellele võiks OLED-paneelid kasutusele tulla ka iPadides ning MacBookides.

See oleks mõlema seadme puhul tõsine müügiargument. Kuigi Apple ja Foxconn arendavad koostöös ka MicroLED tehnoloogiat, mis ka OLED-ile ereduse ning ka teiste tehniliste näitajate poolest silmad ette teeb, läheb selle lõpliku tooteni arendamisega veel mitu aastat aega, muutes OLED-ekraanid täiesti loogiliseks vahelüliks.