Lee andis altkäemaksu eelmisele Lõuna-Korea presidendile Park Geun-hyele. Mees soovis riigi tuge mõningate ettevõtete omandamisel, mis oleksid Samsungi positisooni turul tugevdanud. Lee Jae-yong arreteeriti veebruaris.

Kui eelmise aasta teine pool ja selle aasta algus (Galaxy Note7 süttimisskandaal ja altkäemaks sinna otsa) olid Samsungi jaoks väga keerulised, siis pärast seda, kui Lee Jae-yong arreteeriti, on korporatsioonil kõik tõusvas joones läinud.

Ehkki Lee Jae-yong on Samsungi de facto juht, on juriidiliselt korporatsiooni eesotsas tema isa Lee Kun-hee, kes üheksa aastat tagasi samuti süüdi mõisteti (põhjuseks maksupettus ja altkäemaksud) ja kellele määrati kolmeaastane tingimisi vanglakaristus. Talle anti aga armu ja nii arvab The Verge, et ka Lee Jae-yongile võidakse armu anda, kuna Lõuna-Koreas pole see haruldane - halastatud on näiteks ka Hyundai, SK ja Hanwha juhtidele. Eeldatavasti kaebab Lee Jae-yong otsuse edasi ja nagu CNBC ütleb, on mehe advokaat kindel, et karistus vaadatakse ringi.