Alustuseks kolmest S-telefonist, mis kannavad nimesid Galaxy S20, S20+ ja S20 Ultra. Kahel vingemal telefonil - S20+ ja S20 Ultral on 5G tugi ja kõikidel kolmel telefonil on 120 hertsise värskendussagedusega ekraan. Unustatud ei ole ka kaamerate parandamist, millel S20 Ultra puhul on koguni 108 megapikslit, S20 ja S20+ peavad leppima aga 64 megapikslise kaameraga.

Ultra mudeli puhul on erilise uuendusena tagaküljel veel eraldi kaamera, mis on võimeline tegema suurendatud pilte. Näiteks saab sellega optiliselt kvaliteeti kaotamata sisse suumida 10, maksimaalselt aga koguni 100 korda. Küll aga on lisakaamerad telefoni tagapaneelil visuaalselt võtnud üpris suure ruumi enda alla - kas see meeldib või mitte on maitse küsimus, kuid mina isiklikult sellise disainilahenduse fänn ei ole.

S20+ kaamera näeb näiteks välja selline

Ekraanid meenutavad väljanägemiselt väga Note10 telefoni, ülesse keskele lõigatud "piiluauguga", mis tundub aga eelmisest pisem. Kõikidel telefonidel on QHD+ eraldusvõimega ekraanid, HRD10+ tugi ja nagu mainitud, 120 hertsise värskendussagedusega paneel.

S20 seeria telefonide ekraanid tunduvad küll üpris muljetavaldavad

OnePlusi mõjul on just värskendussageduste kõrgemaks ajamisest, ehk sellest, mitu korda telefon enda ekraanil toimuvat sekundis värskendab, saanud viimane telefonitrend. Samsung ei ole aga esimene, kes 120 hertsise värskendussageduseni jõudnud, varem on sarnaste omadustega hiilanud ka mitmed mänguritelefonid.

Akud on S20, S20+ ja Ultra mudelitel vastavalt 4000, 4500 ja 5000 mAh mahutavusega. Esimesel kahel telefonil pakutakse maksimaalselt 25 vatist kiirlaadimist, kõige võimsamal aga koguni 45 vatist. Ostmisel tuleb iga telefoniga kaasa aga vaid 25 vatine laadija, soovijal tuleb 45 vatine laadija endale eraldi soetada.

Telefonidest seest leiab 7nm tehnoloogial põhineva EUV Exynos 990 kiibistiku. Tavamudelil on 8 GB muutmälu, S20+ ja S20 Ultral aga koguni 12 GB. Kõik Eestis müügile tulevad mudelid saavad olema 128 GB sisemäluga, mida saab soovi korral mälukaardiga laiendada. Kõikidel telefonidel on ka eSIMi tugi.

Galaxy S20 seeria eelmüük algab täna ja kestab kuni 8. märtsini, poodidesse jõuavad seadmed 13. märtsist. Soovituslikuks hinnaks on S20 puhul 909 eurot, S20+ puhul 1099 eurot ja S20 Ultra puhul 1349 eurot.

Aga volditav telefon?

Nagu mainitud, siis tutvustati lisaks tavapärasele S-seeriale ka Z Flipi nimelist volditavat telefoni. Telefon on erinevalt suurest osast tutvustatud volditavatest telefonidest väga kompaktne ja lahti voldituna umbes suurema tavalise telefoni suurusega (6,7 tolline ekraan).

Samsung Galaxy Z Flip

Nagu varemgi kirjutanud oleme, siis uuel telefonil on uuendusena veel klaasist ekraan. Ilmselt on tegemist õppetunniga, mille Samsung sai tänu Galaxy Foldile, mille ekraanil olevat kilet ajakirjanikud ja teised testijad maha kippusid koorima. Tegemist on eraldusvõimelt aga FHD+ ekraaniga, mitte QHD+ ekraaniga, nagu Samsungi lipulaevadel. Telefonil on ka väike, 1,1 tolline välimine ekraan, millelt saab näha kiirinfot, mida muidu kokku volditud ekraaniga telefoni puhul ei näeks.

Uuendatud on võrreldes eelmise Samsungi volditava telefoniga ka telefoni hingesid, mis samuti peaksid olema töökindlamad ja on nüüd varustatud spetsiaalsete katetega, mis aitavad vältida puru ja tolmu sinna vahele sattumist. Hinged ise toimivad sarnaselt sülearvuti hingedele - telefon on võimalik näiteks ka pooleldi lahti voltida ja kuhugi asetada.

Selleks, et kahest osast koosneva ekraani kasutamine oleks ka hea kogemus, tegi Samsung arenduse käigus palju koostööd Google'iga, et rakendusi ekraanil kasutamiseks optimeerida. See funktsioon kannab nime Flex mode ja laseb näiteks YouTube'i kasutamisel näidata videot ekraani ülemisel poolel, kommentaare ja muud lisainfot aga alumisel.

Telefoni seest leiab 7 nm tehnoloogial toimiva kaheksatuumalise protsessori, 8 GB muutmälu ja 256 GB sisemälu. Seega, seesmised näitajad paistavad telefonil head. Üheks murekohaks võib olla aga aku, mille mahutavus on vaid 3300 mAh.

Samsung Galaxy Z Flip

Samuti ei hiilga telefon just ülemäära oma kaamerasüsteemiga - tagant leiab kaks 12 megapikslist lainurkkaamerat, millest üks on ka ülilainurk (123 kraadise nurgaga). Edevaid vidinaid ja ülivõimsaid kaamerasensoreid, mida tutvustati uuel S-seerial, telefonist aga ei leia.

Galaxy Z Flipi eelmüük saab alguse samuti täna ja kestab kuni 28. veebruarini, mil seadmed esmakordselt ka poodidesse jõuavad. Selle telefoni soovituslikuks hinnaks on 1499 eurot.