Igal kaameral on ette nähtud kindel funktsioon: üks kaamera teeb näiteks lainurkfotosid, teine pildistab hämaras, kolmas aitab luua bokeh-efekti, ehk udustab portreefotode tausta ning neljas võimaldab paremat suumimist.

"Kaameraid on A9 tagaküljel rohkelt selleks, et inimesed saaksid teha võimalikult erinevaid pilte ning neil oleks taskus sobiv kaamera igaks olukorraks. Näiteks kui pildistades jääb objekt liialt kaugeks, siis digitaalset zoom’i kasutades võib pildi kvaliteet kannatada. Optilise zoom’iga kaamera puhul seda probleemi ei teki," selgitas Samsungi Eesti mobiiliosakonna juht Antti Aasma.

Lisaks on kaamera varustatud kaadrioptimeerijaga (Scene Optimizer). Tegu on Samsungi suvise lipulaeva Galaxy Note9 juurest tuntud lahendusega, mis tuvastab tehisintellekti abil pildil oleva objekti ning muudab kaamerasätteid ja värve vastavalt.

Telefonil on 3800 mAh aku ning 128 gigabaiti sisemälu, millele saab soovi korral lisada kuni 512 gigabaidise mälukaardi. Samuti 6,3-tolline Full HD+ Super AMOLED ekraan resolutsiooniga 1080x2220.

Uus Galaxy A9 jõuab müügile novembris, mil seda on võimalik soetada kahes värvilahenduses - Must ja Sinine. Telefoni täpset hinda pole teada, kuid selle soovituslik jaehind jääb alla 600 euro.