Kahe telefoni omavaheliseks erinevuseks on see, et suurte ekraanide poolest tundud Note-seeria plussmärgiga telefon on saadaval nüüd ka veelgi suurema ekraaniga. Tegemist on seeria ajaloo suurimaga ning selle nurkadevaheline kaugus on koguni 6,8 tolli. Tavamudelil on see vaid 6,3 tolli.

Märkimist väärib ka see, et tavamudeli ekraani pikslitihedus ja eraldusvõime on võrreldes pluss-mudeliga pisut väiksem (FHD+ vs QHD+, 401ppi vs 498ppi), kuid mõlemad ekraanid on loomulikult äärest ääreni infinity-ekraanid ning pakuvad HDR10+ tuge.

Kuid ekraanid pole ainus erinevus, telefonidel saab vahet teha ka tagakaamerate hulga, aku suuruse, sisemälu ning muutmälu põhjal. Note10 + telefonil on näiteks kolmele tavakaamerale lisaks üks VGA-tüüpi sügavuskaamera, sellel on suurem aku (3500 mAh vs 4300 mAh) ning tavaseades 12 GB muutmälu, mis tavalise Note10 puhul on saadaval vaid 5G eriversiooni puhul. Mõlemal mudelil on 256 GB sisemälu, kuid plussmärgiga mudel on saadaval ka 512 GB mälumahuga.

Note10 tagakülg on võrdlemisi tavapärane, võrreldes S10 seeriaga on kaamerad nihkunud taas küljele, mitte ei paikne keskel.
Note10+ tagaküljel eristub üks lisakaamera (välgu all), mis on telefonil sügavuse tajumiseks.

Esikaameralahendus on mõlemal mudelil ühtne - meenutab pisut S10 seeria telefonide lahendust, kuid kui nendel oli kaamera üleval paremas nurgas, siis nüüd on üksik ekraani sisse süvistatud kaamera nihkunud keskele. Seejuures on mõlemal mudelil vaid üks esikaamera, mitte kaks nagu oli näiteks S10+ mudelil.

Üksik esikaamera asub nüüd telefoniekraani keskel, mitte ääres nagu S10 mudelite puhul.

Puutepliiats on mõlemal telefonil olemas ning Samsung rõhutab, et selle arendamisel on tehtud edusamme ning see peaks nüüd veelgi funktsionaalsem olema. Tootja sõnul on selle arenduskood avatud ning seega on kõik arendajad ootatud pliiatsile oma rakendust leidma.

Erinevalt tavamudelist toetab Note10+ telefon ka vastuolulist Super Fast Charging kiirlaadimist, mis võimaldab tootja sõnul aku täis laadida vaid poole tunniga, kuid mille laadijat pakist ei leia. See tuleb soovijal ise juurde osta.

Loomulikult ei saa uued Note'id üle ega ümber ka 5G tehnoloogiatest. Note10+ puhul on 5G igaljuhul sees, Note10 puhul tuleb aga eraldi müügile 5G mudel, mis saab tõenäoliselt olema kallim kui tavaversioon.

Paljudele Samsungi fännidele tuleb ilmselt ebameeldiva uudisena see, et 3,5 mm pesa, ehk tavapärast kõrvaklapipesa uutest Note-seeria telefonidest ei leia. Sarnaselt juba mitmetes teistes telefonides kasutusel olevale lahendusele tuleb kõrvaklapid ühendada hoopis USB-C adapteri abiga. Tootja rõhutab samuti, et ühed USB-C tüüpi kõrvaklapid tulevad telefoniga koheselt kaasa, ühenduslüli aga karbist ei leia ning see on vaja soovijail ise juurde hankida.

Uued Note-seeria telefonid jõuavad Eestis müügile 23. augustil ning seda kahes värvitoonis. Saadaval saab olema nii hõbedane kui ka must versioon. Seadme hind hakkab Note10 puhul 949 eurost, Note10+ mudeli puhul küsitakse kliendilt aga 1099 eurot